Priče > Sudbine

MINISTAR ZUKORLIĆ emotivnim rečima OPROSTIO se od PREMINULE MAJKE! Otkrio i kako su se upoznali njegovi RODITELJI

Ministar Usame Zukorlić juče je objavio da je njegova majka Umeja preminula

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/05/2024 > 14:00

podeli vest:

MINISTAR ZUKORLIĆ emotivnim rečima OPROSTIO se od PREMINULE MAJKE! Otkrio i kako su se upoznali njegovi RODITELJI
Foto: Društvene mreže


Ministar bez portfelja Usame Zukorlić oglasio se na svom Instagram nalogu gde je pisao o svojoj majci Umeji koja je juče preminula.

- Moja majka Umeja Abu Taha Zukorlić, rođena je 18.1.1970 godine od oca Adila Abu Taha iz mesta Deir Abu Masha’al kod Ramale u Palestini i majke Izolde Blauth iz Novo Hamburgo, Rio Grande Do Sul u Brazilu. Otac Adil sa bratom je kao palestinska izbeglica doselio u Brazil šezdesetih godina prošlog veka, gde je radio kao imam i gde je upoznao suprugu Izolde, nemačkog porijekla iz Hamburga sa kojom je stupio u brak i dobio četiri ćerke, Džemilu, Nasru, Fatmu i Umeju, nakon čega su se razveli, kada se sa ćerkama preselio u Aman u Jordanu - napisao je Usame Zukorlić.

On je potom naveo da je njegovu majku Umeju odgojila nana Džemila, kao i da je u Amanu završila osnovnu, srednju školu i dve godine šerjatskog islamskog fakulteta.

Sestra Nasra je studirala u Libanu gdje je upoznala muža Envera Ujkanovića iz sela Orlje za kog se udala. Godine 1991. zbog pretnje eskalacije sukoba između Iraka i Izraela preko teritorije Jordana, Umeja je sa sestrom Fetmom izbegla u selo Orlje kod Tutina, gde se i upoznala sa rahmetli babom. Tri sestre su se udale u selo Orlje, dok je najstarija sestra Džemila udata u Ramali u Palestini.

- S obzirom da su babo i majka bili ista godina islamskog fakulteta, ona je nastavila sa babom studije na Univerzitetu Emir Abdulkadir u Konstantini u Alžiru, koje je diplomirala i gde je mene rodila - napisao je on, pa dodao:

- Kao porodica smo 1993. došli u Sandžak u vrijeme rata na Balkanu, kao i NATO bombardovanje Novog Pazara. Rodila je nakon mene Sedždu, Nedžmu i Medždu. Bila je domaćica i živela život daleko od očiju javnosti. Zahvaljujući Bošnjačkom DNK projektu čiji sam koordinator bio, uspio sam da pronađem nanu Izoldu 2021. godine na leto i da ih spojim nakon 50 godina rastanka. Iste godine je preselio babo. Preselila je nakon duge bolesti u Istanbulu. Iza sebe ostavila četvoro dece, sedmoro unučadi, svekra i svekrvu.

Podsetimo, ministar Usame Zukorlić juče je objavio da je njegova majka Umeja preminula.

- Dve i po godine od babove smrti, preseli i majka na bolji svet - napisao je Usame Zukorlić juče na svom Instagram nalogu.

Ostavite komentar