Priče > Sudbine

Ovako je govorila VODITELJKA BOJANA JANKOVIĆ koja je sinoć PREMINULA: "Novinarstvo - moja ljubav na PRVOM MESTU"

Voditeljka Bojana radila je i na K1 televiziji

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Milena Gačević

20/04/2024 > 08:43

podeli vest:

Ovako je govorila VODITELJKA BOJANA JANKOVIĆ koja je sinoć PREMINULA: "Novinarstvo - moja ljubav na PRVOM MESTU"
Foto: instagram screenshoot/_bojaaana__


Voditeljka Bojana Janković (bivše Nikolić), koja se proslavila kao voditeljka Pinkove kultne emisije "City", pronađena je mrtva u stanu u Beogradu.

Bojanino telo pronađeno je sinoć oko 19 časova i poslato je na obdukciju.

Inače, Bojana se u jednom trenutku ponovo vratila na male ekrane, a tada je ovako pričala za "Blic":

- Povratak novinarstvu, mojoj ljubavi na prvom mestu, pa tek onda profesiji, nije slučajno. To je posledica ogromne želje da radim ono što me najviše ispunjava, što me čini srećnom i profesionalno mi predstavlja izazov - rekla je Bojana, pa otkrila koliko je ženi teško da se dokaže na medijskom nebu:

- Težinu određuje način na koji želiš da se dokažeš. Ukoliko ti je važno da se samo pojaviš, to danas možeš učiniti lako, na bezbroj načina. Svako danas može da skrene pažnju na sebe. Ukoliko izabereš drugi put koji podrazumeva znanje, upornost i pristojnost, logično da je teže. Mediji danas traže jeftinu i brzu atrakciju, ali uvek na kraju opstaju i ostaju prave vrednosti i kvalitet. Biti žena je teško gde god se nalazili, u Srbiji ili bilo gde na svetu. Predrasude su veće, a samim tim se nameće i veća potreba za dokazivanjem.

Foto: instagram screenshoot/_bojaaana__

 

Bojana je tri godine radila kao savetnik za evropske integracije u Ministarstvu energetike, zaštite životne sredine i prostornog planiranja, a tada je otkrila kako su političari gledali na nju kao voditeljku.

- Kao i na sve druge koji rade u Vladi. Ono što svakoga od nas može da izdvoji jeste odnos ka poslu koji treba da bude na najvišem mogućem nivou, a ja smatram da sam upravo tako radila svoj posao.

Bojan je govorila i o svom obrazovanju:

- Prvo sam završila specijalističke studije iz ove oblasti na Fakultetu političkih nauka, a zatim master. Upravo mi je zakazana odbrana master rada, a tema koju branim je “Odnos medija i terorizma” - govorila je.

Podsetimo, Bojana ima sestru bliznakinju, koja se zove Ivana, koja je takođe bila voditeljka.

Bojana se u svojoj poslednjoj objavi na Instagramu obratila najdražoj osobi.

Bojanu je inače Srbija obožavala i vodila je kultnu emisiju.

Povodom Bojanine smrti oglasio se i voditelj Boško Jakovljević koji je sarađivao sa njom i ostao je u šoku kad je čuo tužne vesti.

Ostavite komentar