Priče > Sudbine

Preminuo BRAZILSKI KLIZAČ: Majka ga pronašla U STANU, sumnja se da je OVO UZROK SMRTI

Onmaht je bio pionir brzog klizanja u Brazilu, a njegovo prisustvo bilo je ključno za ulazak Brazila u međunarodnu uniju umetničkog klizanja

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/02/2024 > 09:07

podeli vest:

Preminuo BRAZILSKI KLIZAČ: Majka ga pronašla U STANU, sumnja se da je OVO UZROK SMRTI
Foto: Pixabay.com


Bivši brazilski klizač Gabrijel Onmaht (23) pronađen je u petak mrtav u svom domu u švajcarskom gradu Šafhauzenu!

Onmaht je bio pionir brzog klizanja u Brazilu, takmičio se na internacionalnom nivou između 2015. i 2017. godine, a njegovo prisustvo bilo je ključno za ulazak Brazila u međunarodnu uniju umetničkog klizanja.

Otac mu je bio Nemac, majka Brazilka, a upravo ga je ona pronašla mrtvog - kako sedi na krevetu sa slušalicama u ušima.

Pronašli smo ga mrtvog u njegovom stanu, na kauču. Forenzički nalaz nije ukazivao na provalu ili nešto slično. Ležao je sa slušalicama, pa sam mislila da me nije čuo kada sam stigla. Prišla sam bliže i shvatila... Mislimo da je to bio srčani udar - rekla je njegova majka Fatima za "Globo Esporte" i dodala:

Gabrijel je počeo da kliza za Brazil. Sa velikim ponosom je predstavljao Brazil. Prestao je da predstavlja Nemačku, jer mu je srce uvek kucalo za Brazil. Klizanje je bila njegova strast.

Otkila je Fatima da je Gabrijel imao velike planove.

- Rekao mi je: "Želim da se vratim, pa makar to bilo da treniram decu". Njegova ljubav prema sportu je bila velika, kao i moja, uvek sa njim, vodeći ga na sva mesta. Uvek mi je govorio da će se vratiti. Imao je mnogo planova, nažalost više ga nema. To je veoma veliki gubitak - rekla je ona.

Ostavite komentar