Priče > Sudbine

PREMINUO producent MARK HAUARD DŽEJMS, sarađivao sa rep LEGENDAMA kao što su EMINEM i JAY-Z

Džejms je bio deo njujorške hip-hop ekipe Flavor Unit, a poznat je pod nadimkom "DJ Mark The 45 King"

Izvor: K1info

20/10/2023 > 12:08

podeli vest:

PREMINUO producent MARK HAUARD DŽEJMS, sarađivao sa rep LEGENDAMA kao što su EMINEM i JAY-Z
Foto: Youtube PrintScreen/Mass Appeal


Mark Hauard Džejms, producent poznat kao "DJ Mark The 45 King", koji je radio sa takvim rep hitmejkerima kao što su Queen Latifah, Jay-Z i Eminem, između mnogih drugih, preminuo je u 62. godini.

Njegov menadžer potvrdio je vest, ali nije naveo više detalja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The 45 King (@thereal45king)

Rođen u njujorškom Bronksu, Džejms je počeo da producira sredinom 1980-ih, kada je hip-hop postao kulturna sila. Producirao je Latifin debi album "All Hail the Queen" kasnih 80-ih, a potom je radio na klasicima rep muzike kao što su "Hard Knock Life (Ghetto Anthem)" Jay-Zija i "Stan" od Eminema.

Nadimak je dobio zbog uzimanja delova pesama sa nepoznatih singlova. Njegova pesma "The 900 Number" postala je hit 1987. godine i sadržavala je deo sa saksofonom iz pesme "Unwind Yourself" Marve Vitni iz 1968. godine. Pesma je remiksovana od strane umetnika kao što su DJ Kool, Public Enemy, Breakestra i Ced Gee.

Džejms je bio deo njujorške hip-hop ekipe Flavor Unit, a producirao je pesme za Latifu, Gang Starr, Salt-N-Pepu, Eric B. & Rakim, Digital Underground, Madonu, C&C Music Factory i mnoge druge.

Umetnici su odali počast Džejmsu na društvenim mrežama, uključujući Eminema, koji je napisao: "Legende nikada ne umiru. #RIP Mark Hauard Džejms poznat kao 45 King... Zauvek sam zahvalan!!!".

Jay-Z je naveo: "Hvala ti Mark. Tvoji instrumentali, posebno 'The 900 Number', bili su pamtljiviji od čitavih naših albuma. Dao si mi inspiraciju da mogu da komuniciram sa svetom!! Promenio si mi život. Čak i kada je život kratak, umetnost ostaje!"

Ostavite komentar