Priče > Sudbine

PREMINULA američka GLUMICA i fitnes instruktorka SUZAN SOMERS

Ona je prvi put privukla pažnju javnosti kao plavokosa lepotica u belom tanderbirdu u filmu "Američki Grafiti" (1973) Džordža Lukasa

Izvor: K1info

16/10/2023 > 10:23

podeli vest:

PREMINULA američka GLUMICA i fitnes instruktorka SUZAN SOMERS
Foto: Youtube PrintScreen/Entertainment Tonight


Glumica Suzan Somers, najpoznatija po ulozi u humorističkoj seriji "Three's Company", preminula je u 76. godini

"Suzan Somers je preminula mirno kod kuće u ranim jutarnim satima 15. oktobra. Borila se sa agresivnim oblikom raka dojke preko 23 godine", napisao je dugogodišnji publicista Robert Kuri Hej u izjavi za časopis People u ime porodice.

"Pored nje su bili suprug Alan, sin Brus i uža porodica", nastavlja se u izjavi.

"Porodica se okupila da proslavi njen 77. rođendan 16. oktobra. Umesto toga, oni će proslaviti njen izuzetan život, i žele da se zahvale milionima fanova i pratilaca koji su je jako voleli."

Foto: Tanjug/AP Photo/Kevork Djansezian, Pool, File

 

Suzan Somers prvi put je privukla pažnju javnosti kao plavokosa lepotica u belom tanderbirdu u filmu "Američki Grafiti" (1973) Džordža Lukasa.

Njen veliki proboj došao je 1977. godine kada je dobila jednu od dve glavne ženske uloge u seriji "Three's Company".

U seriji je igrala ulogu "glupe plavuše" po imenu Krisi Snou. Pridružila se Džojs Devit i Džonu Riteru u neobičnoj komediji o troje cimera, koja je osvojila televizijske gledaoce i dostigla broj 3 na nacionalnoj listi gledanosti u svojoj premijerno sezoni 1977-78.

Ova provokativna serija održala se među prvih pet sve do početka sezone 1980, kada je Somers napustila seriju zbog poslovnih nesuglasica. U toj sezoni pojavljivala se samo prilikom kratkih gostovanja, a potom je potpuno nestala iz serije.

Nakon toga, Somers je pokušala sa nastupima u Las Vegasu, a zatim je postala zvezda serije "She's the Sheriff ". Ponovo je stekla popularnost 1991. godine kada je dobila ulogu pored Patrika Dafija u seriji "Step by Step", klasičnoj komediji o mešovitim porodicama. Serija je trajala osam sezona na ABC, a zatim je prešla na CBS za poslednju sezonu 1997-1998.

Međutim, gluma je postala manje važna za Suzan Somers, koja je izgradila multimilionsko carstvo fitnessa zahvaljujući televizijskim reklamama za ThighMaster, koji je uskoro pratio i ButtMaster. Ona i suprug Alan Hamel stekli su bogatstvo procenjeno na stotine miliona dolara od proizvoda za oblikovanje tela. Usledilo je dvadesetak knjiga o zdravlju, mršavljenju i seksu, uz pojavljivanja na Home Shopping Networku i vlastitoj veb stranici koja je donela još novca.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jim Cooper, File

 

Njena biografija uključuje memoare iz 1988. godine, "Keeping Secrets", kasnije pretvorene u TV film na ABC-u. Napisala je i nastavak, a potom je izvela jednočasovnu predstavu na Brodveju, "The Blonde in the Thunderbird".

Njen filmski i televizijski opus uključuje manje uloge u akcijama Stiva Mekvina "Bullitt" (1968), televizijske uloge u serijama "The Rockford Files", "Starsky & Hutch", "The Love Boat" i "One Day at a Time". Njen filmski rad uključuje i mali deo u akcionom filmu Klinta Istvuda "Magnum Force" (1973) i filmu "Billy Jack Goes to Washington" (1977).

Ostavite komentar