Priče > Sudbine

PREMINULA glumica Arlin Sorkin, najpoznatija po glasu HARLI KVIN u Betmenu i ulozi u seriji "Dani naših života"

Sorkin je započela karijeru na televiziji 1982. u emisiji "Saturday Night Live", a 1992. počela je da pozajmljuje glas u crtanim serijama

Izvor: K1info

27/08/2023 > 11:33

podeli vest:

PREMINULA glumica Arlin Sorkin, najpoznatija po glasu HARLI KVIN u Betmenu i ulozi u seriji "Dani naših života"
Foto: Pixabay.com


Glumica Arlin Sorkin, najpoznatija po tome što je dala glas crtanom liku Harli Kvin, preminula je u 67. godini, izvestio je Deadline.

Jedan od rukovodilaca DC-ja, Džejms Gan, podelio je vest na Instagramu, napisavši:

"Počivaj u miru, Arlin Sorkin, neverovatno talentovani originalni glas Harli Kvin, koja je pomogla da se stvori lik koji mnogi od nas vole."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Gunn (@jamesgunn)

Sorkin je započela karijeru na televiziji 1982. u emisiji "Saturday Night Live" kao sporedna glumica. Godine 1987. bila je deo glumačke ekipe sitkoma "Duet", a potom je igrala u "Open House" (1989), "Dream On" (1990) i "Perry Mason: The Case of the Killer Kiss".

Godine 1992. Sorkin je počela da pozajmljuje glas Harli Kvin u "Batman: The Animated Series". Ponovila je svoju ulogu u drugim serijama kao što su "Superman: The Animated Series", "Batman Beyond: Return of the Joker", "Gotham Girls", "Justice League" i "Static Shock". Sorkin je takođe pozajmila svoj glas kao Harli Kvin za DC video igre poput "Batman: Arkham Asylum", "DC Universe Online" i "DC Universe Online: The Last Laugh".

Takođe je igrala u NBC-jevoj sapunici "Days of Our Lives" (Dani naših života).

Glumac Mark Hamil oglasio se na društvenim mrežama povodom smrti Arlin Sorkin.

"Duboko sam potresen saznanjem da smo izgubili sjajnu Arlin Sorkin", napisao je Hamil na društvenoj mreži X/Twitter.

"Nije bila samo divan talenat, već i zaista divna osoba. Zahvalan sam što nisam samo sarađivao s njom, već i što sam bio njen prijatelj. Šaljem iskreno saučešće njenoj porodici i najmilijima."

Ostavite komentar