Priče > Sudbine

PREMINUO Rej Hildebrand, nekadašnji član dueta PAUL & PAULA i kompozitor poznatog HITA IZ ŠEZDESETIH

"Hey Paula" je 1963. godine dospela na vrh dve Bilbordove liste - Hot 100 i Hot R&B Singles

Izvor: K1info

20/08/2023 > 19:13

podeli vest:

PREMINUO Rej Hildebrand, nekadašnji član dueta PAUL & PAULA i kompozitor poznatog HITA IZ ŠEZDESETIH
Foto: Instagram/heypaulamusic


Rej Hildebrand, koji je 1960-ih bio na vrhu top lista kao polovina dueta Paul & Paula, preminuo je u petak u Kanzas Sitiju u 82. godini. Uzrok smrti nije naveden.

Paul & Paula stigli su do mesta broj jedan sa hitom "Hey Paula", koju je komponovao Hildebrand i snimio sa Džil Džekson. Pesma je objavljena 1962. godine, dospevši na vrh dve Bilbordove liste - Hot 100 i Hot R&B Singles - u februaru sledeće godine.

Ostvarili su kratkoročan uspeh, pošto su sve četiri pesme koje su Paul & Paula imali na listi Hot 100 objavljene 1963. godine.

Jedini Top 10 hit pored "Hey Paula" bio je "Young Lovers", stigavši do šestog mesta. Ukupno su objavili tri albuma i svi su se pojavili u roku od osam meseci te 1963. godine. Kompilacijski albumi "Hey Paula - The Best of Paul & Paula" i "Greatest Hits" objavljeni su 1995. i 1999. godine.

Hildebrand i Džekson bili su samo muzički partneri. Ona je bila nećaka čoveka koji je vodio pansion gde je Hildebrand živeo kao student. Razišli su se 1965. godine, ali su do 1970. objavili nekoliko singlova.

Posle razlaza, Hildebrand je nastavio muzičku karijeru i u prvim danima savremene hrišćanske muzike snimio je album pod nazivom "He's Everything to Me" 1967. i singlove "Say I Do" i "Anybody Here Wanna Live Forever?"

Osamdesetih je sa Polom Lendom osnovao duet pod nazivom Land & Hildebrand, radeći komedije zasnovane na veri, kao i muziku.

Godine 2012., Hildebrand i Džekson su se okupili kako bi otpevali "Hey Paula" na svom bivšem koledžu, koji se sada zove Univerzitet Hauard Pejn.

Hildebrand je nastavio da promoviše hrišćansku veru kroz muziku, a na svojoj veb stranici napisao je o svom prelasku na gospel: "Bio sam umoran od jurnjave po svetu za nečim za šta nisam bio siguran da želim. Snimio sam hit album, ali pare nisam video. Nisam želeo da svoj život protraćim na prljave šale i noćne klubove. Za šta? Tada sam ponovo počeo da čitam Bibliju. Odrastao sam u hrišćanskoj porodici, ali nikada nisam postavljao prava pitanja o životu ili svojoj veri. Konačno sam shvatio da dobri Gospod pokušava da me nauči nečemu."

Ostavite komentar