Priče > Sudbine

Sahranjen brat Nikole Koja: Ubio ga njegov KONJ u punom GALOPU

Vladimir je nakon udarca bio u komi na VMA, sa višestrukim povredama glave i tela, ispričao je njegov prijatelj

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/07/2023 > 15:35

podeli vest:

Sahranjen brat Nikole Koja: Ubio ga njegov KONJ u punom GALOPU
Foto: ATA Images


Brat našeg poznatog glumca Nikole Koja, Vladimir Kojo, preminuo u 59. godini. On je sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu.

Kako saznaje Telegraf, on je stradao na hipodromu od udarca konja. Ožalošćena porodica dala je čitulju i na ovaj način se oprostila od njega.

- Poslednji pozdrav dragom bratu - piše u čitulji koju su dali Ljubomir i Nikola Kojo sa svojim porodicama.

Foto: printscreen Novosti

 

Vladan Damjanović, vlasnik konjičkog kluba "Lastin put", u ispovesti za Telegraf sa knedlom u grlu govori o Vladimiru Koju, bratu glumca Nikole Koja, koji je pre nekoliko dana preminuo usled povreda zadobijenih na beogradskom hipodromu.

Kako kaže, Vladimir Kojo stradao je na hipodromu od udarca konja kog je trenirao.

On je 7 godina bio trener u našem klubu, a poslednjih godinu dana nije jer sam ja povukao konje sa hipodroma, zbog loših uslova koji su tamo, nažalost. Vladimir tamo ima dva konja, galopera - rekao je Vladan.

On je dodao i da je Vladimir radio na hipodromu.

- Ovaj slučaj, ovo što se njemu desilo, to se desi jednom u dve milijarde slučajeva. On je izašao da zaustavi konja koji je zbacio jahača i konj je naleteo na njega u punom galopu. Znači, direktan sudar... Niko tu nije kriv, ni konj ni on... Ja ne mogu da verujem da se ovo desilo.

On je rekao i da je Vladimir nakon udarca bio u komi. 

Oni jednostavno nisu videli jedno drugo. Ni konj njega, ni on konja. To je kao kad čovek padne s trotineta i pogine, nešto neverovatno da se desi - objašnjava šokirani Damjanović, inače istaknuti trener već 40 godina, i dodaje:

To je konj koji je bio u treningu kod njega, znači njegov konj. Vladimir je bio deset dana u komi na VMA, sa višestrukim povredama glave i tela... Ne znam šta bih vam više rekao. Strašno. Izgleda da Bog sebi stvarno zove najbolje. On je bio neponovljiv, duhovit, uvek za šalu... Eto - zaključio je Kojov prijatelj.

Ostavite komentar