Priče > Sudbine

PREMINULA supruga nekadašnjeg frontmena Sex Pistolsa, GODINAMA BOLOVALA od Alchajmera

Nora Forster (80) i Džon Lidon (67) bili su u braku od 1979. godine, a muzičar je prvi put progovorio o bolesti svoje supruge 2020.

Izvor: K1info/index.hr

07/04/2023 > 11:29

podeli vest:

PREMINULA supruga nekadašnjeg frontmena Sex Pistolsa, GODINAMA BOLOVALA od Alchajmera
Foto: Pixabay.com


Pevač Džon Lidon, poznatiji kao Džoni Roten iz benda Sex Pistols, objavio je tužnu vest da je preminula njegova supruga Nora Forster o kojoj se godinama starao tokom borbe sa Alchajmerovom bolešću.

"Počivaj u miru, Nora Forster. S tugom javljamo da je supruga Džona Lidona, sa kojom je bio u braku gotovo pet decenija, preminula. Nora je već nekoliko godina živela sa Alchajmerom. Za to vreme Džon je postao njen stalni negovatelj", navodi se u objavi na službenom Twitter profilu muzičara.

Lidon je pevač benda Public Image Ltd., a ove godine su s pesmom "Hawaii" - koju su opisali kao ljubavno pismo Lidonovoj supruzi Nori koja se bori s Alchajmerovom bolešću - učestvovali na izbornom takmičenju za irskog predstavnika na Evroviziji.

Pesma govori o muzičarevom sećanju na jedan od njihovih najsretnijih trenutaka tokom boravka na Havajima.

Džon je 2020. godine prvi put progovorio o supruzi Nori Forster koja boluje od Alchajmera. Lidon i Forster bili su u braku od 1979. godine, a on je vodio brigu o njoj otkad joj je bolest dijagnostifikovana. 

- Za mene je ona još uvek tu. To je osoba koju volim, svakog minuta, svakog dana i to je moj život. Žalosno je da neke stvari zaboravlja, ali zaboravljamo svi - kazao je tada.

Dodao je da smatra kako je njegova supruga u konstantnom stanju mamurluka, da njen mozak uspeva da primi sve manje informacija i neke jednostavno nestaju.

Lidon je tvrdio da Nora nikada nije zaboravila ko je on.

 

Ostavite komentar