Priče > Green World

Danas u 20.30 UGASITE SVETLA na sat vremena - neka to bude vaš POKLON planeti ZEMLJI

Ovim gestom ćemo se uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom šalju jednu važnu poruku svetu

Izvor: K1info/Tanjug

25/03/2023 > 20:01

podeli vest:

Danas u 20.30 UGASITE SVETLA na sat vremena - neka to bude vaš POKLON planeti ZEMLJI
Foto: Unsplash.com


WWF, odnosno Svetska fondacija za prirodu je jedna od najvećih nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja.

Kako ističu, njihova misija je da zaustavi uništavanje životne sredine i stvore budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom, putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja i preterane potrošnje.

WWF poziva sve gradove u Srbiji da se priključe kampanji Sat za planetu Zemlju i isključe svetla na javnim trgovim i znamenitostima danas, 25. marta u 20.30 časova, kako bi pokazali svoju predanost zaštiti prirode.

Foto: Unsplash.com

 

- Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom ipak šalju jednu važnu poruku svetu, da im je stalo do planete koja im je milionima godina dom i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih - rekli su iz WWF.

Istakli su da šesnaestu godinu za redom WWF pozivaju sve predstavnike gradskih vlasti širom Srbije da isključe javnu rasvetu na prepoznatljivim javnim mestima i tako podrže namere te organizacije da pokažu da je svaki napor za očuvanje Zemlje vredan.

- Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno, čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagađivačima, ali baš naprotiv, čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 časova da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom - rekla je Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

Kako su iz WWF istakli, na internet adresi www.earthhour.org svi zainteresovani mogu saznati šta se planira na lokacijama širom sveta, ali i da pročitaju priče pojedinaca o tome šta rade za našu planetu.

- Sada je vreme da osiguramo zdravu i održivu budućnost za sve, da živimo u skladu sa prirodom - rekli su iz WWF.

 

 

 

Ostavite komentar