Priče > Društvo

VOJNI LEKAR iz Niša 800 puta BESPLATNO PREGLEDAO KUMA, a EKG aparat mu dao da ODNESE KUĆI

Možda je polovina tih pregleda moja, ostalo se odnosi na prijatelje koje sam dovodio kod njega, rekao je na suđenju kum

Autor: K1info/niskevest.rs

04/11/2022 > 10:27

podeli vest:

VOJNI LEKAR iz Niša 800 puta BESPLATNO PREGLEDAO KUMA, a EKG aparat mu dao da ODNESE KUĆI
Foto: Pixabay.com


Nišlija N.N. (47) osuđen je pred Višim sudom u Nišu na šest meseci zatvora jer je podstrekavao vojnog lekara G. D. na zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. 

G.D. je dobio uslovnu osudu od osam meseci jer je N.N.  pregledao više od osam stotina puta u Vojnoj bolnici iako on nije bio vojni osiguranik, a uz to mu je dozvolio da EKG aparat koji je vlasništvo ove zdravstvene ustanove - odnese svojoj kući, pišu Niške vesti.

Obrazlažući sudsku odluku sudija Višeg suda Bojan Vujačić kazao je da je tokom postupka "dokazano da su se u radnjama optuženih stekla subjektivna i objektivna obeležja krivičnog dela za koje su se teretili".

Viši javni tužilac Vladimir Pavlović za vojnog lekara tražio je najmanje godinu dana a za N.N. minimalno šest meseci bezuslovne zatvorske kazne, a da se G.D. izrekne mera bezbednosti zabrane obavljanja poziva u trajanju od najmanje jedne godine. 

Branilac G.D., Ana Koprivica u poslednjem obraćanju sudu za svog klijenta tražila je uslovnu osudu, argumentujući to između ostalog i time što je njega upravnik Vojne bolnice ocenio najvišom ocenom. N. N. je danas ponovo pokušao da ospori navode optužnice ističući da nije pregledan 800 puta u Vojnoj bolnici.

- Možda je polovina tih pregleda moja, ostalo se odnosi na moje i prijatelje G.D. koje sam dovodio kod njega jer mi je kum - rekao je N.N.

Međutim, tužilac Vladimir Pavlović mu je kazao da je svaki od 800 njegovih pregleda snimljen te da se ova brojka ne može dovoditi u pitanje. Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe Apelacionom sudu imaju i VJT i odbrana optuženih.

 

 

 

Ostavite komentar