Priče > Društvo

ZLATNA ZARA - ISPRAVLJALA SUDIJE i ZADATKE na Olimpijadi iz engleskog jezika

Gošće emisije “Vikend na K1” bile su Zara Zamurović i njena profesorka engleskog jezika Dunja Antović

Izvor: K1info

09/10/2022 > 19:27

podeli vest:

ZLATNA ZARA - ISPRAVLJALA SUDIJE i ZADATKE na Olimpijadi iz engleskog jezika
Foto: screenshot


Desetogodišnja Zrenjaninka Zara Zamurović osvojila je zlato na Svetskoj olimpijadi iz engleskog jezika. Tim povodom ova mlada dama i Dunja Antonić, njena profesorka engleskog jezika bile su gošće emisije “Vikend na K1”.

- Bilo je lepo i baš dobro. Bila sam uzbuđenja, a imala sam i malu tremu. Nije bilo teško, ali postojao je veliki pritisak - otkrila je mala Zara.

U njenoj kategoriji, odnosno u kategoriji učenika kojima engleski jezik nije maternji, bilo je 12.500 takmičara.

- Ona je prvi dan kada je došla imala razgovor na engleskom, posle toga je imala čitanje i pisanje. Kada je to odradila usledili su slušanje i na kraju je bio najteži deo hipo test. Zara je briljirala. Imala je samo jednu grešku, jer nije mogla da se seti u tom trenutku, ali znala je da je to jedina greška - rekla je profesorka Dunja.

- Deca koja su se tamo takmičila su stvarno neverovatna. Razlika između Zare i drugoplasiranog je bila u jednom poenu - ispričala je Dunja Antonić i otkrila da je Zaru upoznala u privatnoj školi koju pohađa.

Neverovatna stvar dogodila se tokom takmičenja. Naime, mala Zara je jedina pronašla grešku u zadacima i odmah je alarmirala sudije.

Foto: screenshot

 

- Imali smo hipo test i trebalo je u rečenicama da napišemo po jednu reč. Sve sam opušteno radila i u jednom trenutku sam videla da jedna rečenica nema smisla i da ne može samo jedna reč da se doda kako bi zadatak bio ispravan. Podigla sam ruku i rekla sudijama da tražena rečenica ne može da izgleda ovako, jer nema smisla - rekla je Zara Zamurović.

- Sudija se takođe zbunio i svima koji su bili sa mnom u kategoriji rekao je da je došlo do greške u testovima i da određenu reč dodaju na kraju - ispričala je Zara u emisiji na K1 televiziji i rekla da nije puno očekivala od takmičenja, a interni dogovor između nje i Dunje je bio “samo da ne budemo poslednji”.

Novopečena šampionka je objasnila i kako je teklo proglašenje pobednika.

- Prvo sam se zbunila, jer sam pomislila da proglašenje pobednika ide od prvog do trećeg mesta. Malo je zavladala panika zbog pomisli da je prvo mesto već proglašeno. Tokom proglašenja na panou iza mene je pisalo moje ime, ali ja to nisam videla. Bila sam jako iznenađena - ispričala je Zara, na šta se nadovezala njena profesorka.

- Stajala sam u nekom ćošku, bila sam nema i u šoku. Samo sam čekala da vidim kako će Zara da odreaguje na sve to. Ovo je prvi put da imam zlato u rukama. Nije moje, ali sam ga pipnula. Deca treba da se trude i da rade. Nije dovoljno da su samo talentovana. Upoznala sam mnogo dece koja su talentovana, ali im fali trud. Decu treba pustiti da prate svoje snove, tako sam ja završila španski i engleski.

Zara je u školi dočekana kao prava šampionka, a kaže da joj medalja i nagrada pokazuju da se trud i rad uvek isplate.

Foto: screenshot

 

- U školu sam došla sa mamom i tatom. Dočekali su me drugari i prijatno su me iznenadili. Kada sam ušla u učionicu na tabli je pisalo “Zlatna Zara”, imala sam balone i poklone u učionici - rekla je ona.

Objasnila je kako je počela da uči engleski jezik, ali i šta bi volela da bude kada poraste.

- Engleski sam počela da učim sa nepune tri godine. Gledala sam tablet koji je bio podešen na engleskom jeziku, tako sam se zainteresovala za jezik. Od ostalih jezika učila sam jako malo francuski, a planiram da počnem da učim španski isto kod profesorke Dunje, jer ona predaje i španski. Što se tiče buduće profesije imam dosta vremena da razmišljam o tome. Planiram da budem veterinarka, ali možda da radim u inostranstvu u Americi ili tako negde - ispričala je Zara u emisiji “Vikend na K1”.

 

 

 

 

Ostavite komentar