Priče > Društvo

Mobilni mamograf od 2. do 9. marta na Novom Beogradu: Dame da iskoriste PRILIKU i da obave taj VAŽAN PREGLED

Zakazani pregledi u mobilnom mamografu obavljaće se svakog dana od 9 do 19 časova

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/03/2024 > 21:45

podeli vest:

Mobilni mamograf od 2. do 9. marta na Novom Beogradu: Dame da iskoriste PRILIKU  i da obave taj VAŽAN PREGLED
Foto: Jugmedija.rs


Od subote, 2. marta do 9. marta 2024. godine mobilni mamograf u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ biće postavljen na Novom Beogradu, ispred Gradske opštine Novi Beograd (Bulevar Mihaila Pupina 167).

Sve zainteresovane žene preglede mogu zakazati od petka, 1. marta, radnim danima od 9 do 14 časova putem telefona 060/7171969 i 060/7171523, do popune termina. Zakazivanje pregleda biće dostupno i sutra, u subotu, 2. marta, u periodu od 9 do 14 časova.

Zakazani pregledi u mobilnom mamografu obavljaće se svakog dana od 9 do 19 časova.

 

Pregledi u mobilnom mamografu namenjeni su ženama životne dobi od 45 do 69 godina, koje u poslednje dve godine nisu uradile mamografiju, kao i ženama posle 40. godine, koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

Foto: Pexels.com

 

U subotu, 2. marta 2024. godine u 9 časova ispred mobilnog mamografa medijima će se obratiti:

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” u saradnji sa opštinom Novi Beograd, Ministarstvom zdravlja, Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, uz podršku Grand kafe i Fonda B92 u okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled – Ne gledaj u šolju pregledaj se”, nastavlja organizaciju rada mobilnog mamografa u cilju rane dijagnostike i pravovremenog lečenja. U ovoj aktivnosti podršku pružaju i Dom zdravlja Novi Beograd, Dom zdravlja Voždovac i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“.

Ostavite komentar