Priče > Društvo

PRVA DAMA deci OBOLELOJ od RETKIH BOLESTI: Vi ste HEROJI, imate dovoljno snage da se BORITE

Tamara Vučić kaže da postoji strategija i plan za budućnost i da je o tome bilo reči i sa članovima udruženja na sastanku

Izvor: K1info/Tanjug

15/01/2024 > 13:36

podeli vest:

PRVA DAMA deci OBOLELOJ od RETKIH BOLESTI: Vi ste HEROJI, imate dovoljno snage da se BORITE
Foto: Tanjug printscreen


Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić izjavila je danas, prilikom dodele paketića deci oboleloj od retkih bolesti, da joj je puno srce što su došli u Predsedništvo i poželela im srećnu Srpsku Novu godinu i dodala da je Srbija od 2013. godine uložila velika sredstva za lečenje dece obolelih od retkih bolesti. 

Ona je naglasila da je od te godine napravljen najvažniji korak i istakla da je posebno važno što je prošle godine formirano odeljenje za lečenje pacijenata od retkih bolesti pri Ministrastvu za brigu o porodici i demografiju.

- Vi ste heroji, imate dovoljno snage i vi i vaši roditelji da se borite. Mi ćemo zajedno da radimo na ulepšavanju i poboljšanju položaja osoba obolelih od retkih bolesti - rekla je Tamara Vučić. 

Ona je dodala da danas postoji strategija i plan za budućnost i da je o tome bilo reči i sa članovima udruženja na sastanku, pre dodele paketića. 

- I da smo 2013. godine tražili najskuplji lek na svetu, ne bi ga odmah dobili i to bi nas obeshrabrilo. Međutim, kako je prvi korak napravljen, a koji je i najteži, te 2013. godine kada su počela da se izdvajaju sredstva za retke bolesti, od tada raste broj pacijenata koji se od njih leče - rekla je ona.

Vučić  je istakla da se od tada povećavao i broj pacijenata koji se leče i da ih je trenutno 693.

- Mi smo vam pripremili poklone, nadamo se da ćemo vam ulepšati i osunčati današnji dan. Da vam zahvalim na veri, na nadi i strpljenju, jer razumete kako funkcioniše država, a mi ćemo nastaviti da radimo i da donosimo rešenja. Važan je dijalog koji imamo između nas - istakla je ona.

Član upravnog odbora Saveza obolelih od cistične fibroze "Zajedno" Mladen Todić čestitao je novogodišnje praznike.

- Pre svega da vam čestitam praznike i poželim zdravlje i da se srećemo na ovakvim skupovima. Jer to znači da radimo na unapređenju zdravstvenog sistema i ovde smo pre svega jer postoji volja države, na čelu sa predsednikom, da pomogne. Podigli smo lestvicu visoko u lečenju dece i nadam se da će ovaj sastanak koji smo imali biti lestvica više - rekao je Todić. 
 

Ostavite komentar