Vesti > Srbija

VUČIĆ O REZOLUCIJI 1244:Priština ima NAJBRŽE RASTUĆI BUDŽET za vojsku - a ona ne bi smela ni da POSTOJI!

Rezolucija 1244 predviđa demilitarizaciju, a oni im napraviše vojsku. Možemo da ukažemo svetu da krše međunarodne javnopravne norme

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

13/01/2024 > 12:46

podeli vest:

VUČIĆ O REZOLUCIJI 1244:Priština ima NAJBRŽE RASTUĆI BUDŽET za vojsku - a ona ne bi smela ni da POSTOJI!
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije, da je ta agencija važna za bezbednost i sigurnost naše vojske i da prati i sve što se dešava u Kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liniju sa KiM.

Vučić je podsetio da se, sa druge strane, Vojnoobaveštajna agencija bavi onim što se dešava spolja i prikuplja podatke o tome šta se dešava u Ukrajini i Gazi i drugim mestima, kako bismo mogli da iskustva primenimo u svom odbrambednom sistemu.

- Vojnobezbednosna agencija se bavi bezbednošću i sigurnošću naše vojske i onim što se dešava u našim kasarnama i važno je da uvek imate punu kontrolu nad onim što se zbiva - naglasio je Vučić i istakao da Vojnobezbednosna agencija sarađuje i sa svim drugim službama bezbednosti.

Istakao je da se, takođe, bavi i bezbednošću naših vojnih objekata i pripadnika Vojske Srbije.

Predstavnici Vojnobezbednosne agencije su rekli Vučiću da Operativni centar radi non stop, 24 sata, 365 dana u godini i da se odatle kontroliše cela teriorija i prikuljaju informacije.

Predsednik o Rezoluciji 1244

- Rezolucija 1244 predviđa demilitarizaciju, a oni im napraviše vojsku i nastavljaju da prave tu vojsku, nismo jaki kao Amerika, Engleska, Nemačka, Turska, ali možemo da ukažemo celom svetu da na brutalan način krše međunarodne javnopravne norme, ali to njih ne interesuje, interesuju ih samo njihovi interesi - istakao je Vučić.

- Priština ima najbrže rastući budžet za vojsku i policiju, koje ne bi smele da postoje prema međunarodnom javnom pravu, u poslednje četiri godine, taj budžet je porastao preko dva puta, tzv. kosovske snage bezbednosti se transformišu pod mentorstvom SAD, a treba da dostignu broj od 5.500 pripadnika - rekao je.

Zajedno sa Vučićem Dežurni operativni centar VBA obilaze i ministar odbrane Miloš Vučevićm, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Želimir Glišović, kao i predstavnici VBA. 

Naoružavanje tzv. Kosova

- Izjave pojedinih tzv. kosovskih zvaničnika nedvosmisleno govore o njihovom cilju uništenja srpskog naroda - rekao je on posle obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije (VBA).

Vućić je dodao da odluka o daljem naoružavanju nije samo najavljena već je doneta u američkom kongresu i odigrava se gotovo svakodnevno i posredstvom drugih zemalja, pre svega Turske, ali i NATO zemalja i Hrvatske.

- Kada se hvale da će svaka policijska patrola biti naoružana dugim cevima, šalju jasnu poruku da za Srbe nema mesta, jer samo određene jedinice imaju pravo i mogućnost da nose takvo naoružanje. Sada će biti prisutni naoružani policajci sa dugim cevima samo kako bi Srbi osećali nesigurnost i što pre napustili Kosovo - rekao je Vučić. 

Ostavite komentar