Priče > Društvo

TikTok izazov ili ČIST BEZOBRAZLUK? Pogledajte kako KLINCI JABUKAMA GAĐAJU ljude i vozila u Beogradu

Na ovaj incident je reagovao i Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju

Izvor: K1info/telegraf.rs

18/09/2023 > 15:01

podeli vest:

TikTok izazov ili ČIST BEZOBRAZLUK? Pogledajte kako KLINCI JABUKAMA GAĐAJU ljude i vozila u Beogradu
Foto: Youtube PrintScreen/Marko Sipka


Izgleda kao da se deca nikada neće uozbiljiti i naučiti koliko su TikTok izazovi opasni. I posle brojnih kao što su pretrčavanje ulice na crvenoiskakanje pred automobilie, nasilno otvaranje vrata autobusa, nedavno je bio aktuelan novi smrtonosni izazov u kojem deca na biciklima izleću noću ispred vozila u pokretu.

Trenutno, na društvenim mrežama se pojavio snimak kako deca gađaju slučajne prolaznike i autobuse jabukama, pa ne bi bilo čudno da je i ovo jedan od njih, ili je, ipak, reč o nekulturi.

- Bila sam u autobusu na liniji broj 26 kada me je nešto jako pogodilo u glavu. Autobus je stao na stanici, i samo sam videla na podu autobusa smrskane jabuke. Pogodila je jabuka još jednu ženu. Ljudi koji su izašli iz autobusa su videli veliku količinu jabuka koje se nalaze na kolovozu sa druge strane. Ovo se desilo u Dragice Končar oko deset uveče. Nemamo pojma da li je neko gađao autobus ili se to desilo slučajno - stoji u objavi na Instagram profilu moj_beo_grad_.

Ovaj incident prokomentarisao je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, koji tvrdi da ovo preti da postane ozbiljan problem po bezbednost svih učenika u saobraćaju.

- Ozbiljan problem imamo sa klincima. Preozbiljan. Ne kriju se uopšte, u sred dana, u sred centra grada - napisao je Okanović na Twitteru.

Ispod objave su odmah usledili komentari ostalih korisnika koji su osudili takvo ponašanje omladine.

- To se vrlo brzo rešava ako se želi… Kazna mami i tati da se skida od plate, a on jedan dan u nedelji da ide u GSP da pere autobuse - jedan je od komentara.

- Na Pupinovom mostu ovako gađaju kamione, i to ne jabukama nego kamenjem - napisao je jedan korisnik.

Sa druge strane, sociološkinja Jelena Radović za Telegraf.rs rekla da je važna uloga roditelja u tom periodu odrastanja, ali da je veliki krivac i sam "filter" društvenih mreža.

Da li je gađanje jabukama autobusa i prolaznika deo nekog novog trenda ili je samo u pitanju nevaspitanje i neposvećenost roditelja? U svakom slučaju imamo veliki sociološki problem sa omladinom kome nekako moramo stati na put.

Ostavite komentar