Priče > Sudbine

Zbogom, anđele! Dečaka koji je zbog TIKTOK IZAZOVA bio u komi, bolnica ISKLJUČILA S APARATA

Opasni izazov je ranije rezultirao smrću devojčica iz Teksasa i Viskonsina

Autor: Tanjug/Mondo

06/08/2022 > 20:52

podeli vest:

Zbogom, anđele! Dečaka koji je zbog TIKTOK IZAZOVA bio u komi, bolnica ISKLJUČILA S APARATA
Foto: Tanjug/Aaron Chown/PA via AP


Dvanaestogodišnjeg dečaka sa oštećenjem mozga iz Britanije Arčija Betersbija bolnica je danas isključila sa aprata koji su ga održavali u životu, saopštila je njegova porodica.

Arčijevi roditelji su prethodno neuspešno ulagali žalbe pred najvišim britanskim sudovima i Evropskom sudu za ljudska prava (ECHR) protiv njegovog isključena sa aparata za održavanje života, preneo je Rojters.

Oni nisu uspeli ni da ubede sudove da im dozvole da prebace Arčija u ustanovu za terminalno obolele osobe da tamo premine.

Lekari koji su lečili Arčija u londonskoj bolnici rekli su da nastavak lečenja ne bi bio u njegovom najboljem interesu i da bi premeštanje dečaka u boolničku ustanovu moglo da pogorša njegovu situaciju.

Dečak je bio bez svesti od kada je u aprilu zadobio povredu u porodičnoj kući u Eseksu, istočno od Londona.

- Ja sam najponosnija mama na svetu, tako lep dečak i borio se do samog kraja - rekla je Arčijeva majka Holi Dens novinarima 

Foto: Tanjug/Aaron Chown/PA via AP

 
Izazov "onesvešćivanja"

Podsetimo, Arči Batersbi (12) je pretrpeo teško oštećenje mozga zbog Tiktok izazova. "Izazov onesvešćivanja" (takođe "izazov gušenja" ili "izazov padanja u nesvest") i jedan je od najnovijih u nizu opasnih trendova koji se pojavljuju na TikToku.

Izazov je već rezultirao smrću osmogodišnje Lalani Erike Renee Valton iz Teksasa i devetogodišnje Arijani Džejlin Arojo iz Viskonsina.

Kako je Arči dobio oštećenje mozga?

Opasan izazov dovodi do nedostatka kiseonika u mozgu, što može biti smrtonosno. Iako se sa sigurnošću ne zna da li je Arči pokušavao da isproba izazov, njegova majka veruje da je to slučaj, nakon što ga je pronašla sa ligaturom (komad tkanine sa čvorovima) oko glave.

 

 

 

Ostavite komentar