Priče > Društvo

Gašić POLOŽIO VENAC na grob Đorđa Mihailovića, ČUVARA srpskog vojnog groblja ZEJTINLIK

Čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu Đorđe Mihailović preminuo je 3. jula je u 96. godini

Izvor: K1info/Tanjug

09/07/2023 > 19:46

podeli vest:

Gašić POLOŽIO VENAC na grob Đorđa Mihailovića, ČUVARA srpskog vojnog groblja ZEJTINLIK
Foto: Printscreen/Facebook/Bratislav Gašić


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić položio je danas venac na grob čuvara srpskog vojničkog groblja „Zejtinlik“ Đorđa Mihailovića i zapalio sveću. 

Gašić je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je, kroz tri decenije dugog prijateljstva, od Mihajlovića, koji je, kako je naveo, postao deo srpske i grčke istorije, naučio mnogo. 

- Istorija se ne zaboravlja, ona pamti heroje, velike bitke, slavne junake, od nje se učimo vrednostima i najsvetijim primerima borbe za slobodu i dostojanstvo - poručio je Gašić.

Dodao je da je Mihailović bio "veliki čovek, rodoljub" i da se ponosio srpskim nasleđem.

- I danas pamtim njegov osmeh kada sam mu poklonio kaplarsku uniformu iz Prvog svetskog rata i sa kakvim ponosom ju je nosio. Čast je stajati na tlu ovog svetog mesta, a sa velikim pijetetom obišao sam grob i odao počast senima mog pradede, koji je na Solunskom frontu dao život za slobodu i čast svoje otadžbine Srbije - napisao je Gašić. 

Čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu Đorđe Mihailović preminuo je 3. jula je u 96. godini, a sahranjen je tri dana kasnije u Solunu, uz vojne počasti i himnu "Bože pravde".
 

Ostavite komentar