Priče > Društvo

KATASTROFA u školi kakva se u našem NARODU nikad nije dogodila

Svako da učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja, rekao je patrijarh

Izvor: K1info/rts.rs

03/05/2023 > 22:59

podeli vest:

KATASTROFA u školi kakva se u našem NARODU nikad nije dogodila
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Patrijarh srpski Porfirije uputio je saučešće porodicima stradale dece i radnika obezbeđenja u pucnjavi u školi na Vračaru.

- Molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti - rekao je patrijarh.

"U muklom bolu slušam vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj Otadžbini nikada nije dogodila, a danas se desila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće", napisao je patrijarh na Instagramu.

 

 

"Molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja danas su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste danas u beogradskim bolnicama. Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti", rekao je patrijarh.

 

Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu pucao je jutros iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike.

Ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja, a šestoro dece i nastavnica škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj. 

 

 

 

Ostavite komentar