Priče > Društvo

Planirate na more? Crna Gora podigla CENE ZA 30%, ali privatni smeštaj i dalje NAJPOVOLJNIJI U REGIONU

U Budvi u špicu sezone nađe se smeštaj od 65 do 85 evra, a u predsezoni i 28 evra jer se možete cenkati sa vlasnicima apartmana

Izvor: K1info/Tanjug

24/04/2023 > 21:34

podeli vest:

Planirate na more? Crna Gora podigla CENE ZA 30%, ali privatni smeštaj i dalje NAJPOVOLJNIJI U REGIONU
Foto: Pixabay.com


Privatni smeštaj u Crnoj Gori je najpovoljniji u regionu, a povećanje cena koje može da se kreće i do 30 odsto ne menja tu činjenicu, rekla je danas predsednica Udruženja izdavalaca privatnog smeštaja u Crnoj Gori Branka Džoganović.

Ona je u emisiji Link na TVCG rekla da je letnja turistička sezona na pragu, a da se izdavaoci privatnog smeštaja nalaze u veoma teškoj poziciji i da im država ne pomaže u dovoljnoj meri.

- Imamo problem kada je u pitanju promotivna i cenovna politika jer nam treba podrška da zaokružimo priču i ponudimo naš proizvod na tržištu, a za sada se sve plasira pojedinačno i efekat prodaje nije odgovarajući - ukazala je Džoganović.

Kaže da je interesovanje turista za Crnu Goru ogromno i da je počelo još tokom novogodišnjih praznika, a da je posećenost već premašila prethodnu godinu.

- Celo primorje ima veću posećenost, a mi smo kao destinacija najpovoljniji u odnosu na celi region i to je nešto na šta treba staviti akcenat. Može se vrlo lako utvrditi tačnost ovih navoda kada se uporede podaci. U odnosu na aktuelna povećanja cena, mi ćemo i sa povećanjem do 30 odsto ostati najpovoljniji što se tiče Jadrana. Na primer u Budvi u špicu sezone može se naći smeštaj od 65 do 85 evra, a u predsezoni i 28 evra jer se lako možete dogovoriti sa izdavaocima smeštaja - navodi Džoganović.

Foto: Pixabay.com

 

Ističe da registrovani izdavaoci smeštaja nemaju podršku države, a da je previše onih koji rade u sivoj zoni i nisu registrovani, a izdaju svoje kapacitete.

- Privatni smeštaj se ne nalazi na listi prioriteta nadležnih i onda je tu teško da se sprovede akcija. Kad vas nemaju u programu uzalud je akcioni plan, jer ne nalaze za potrebno da se posvete privatnom smeštaju. Nedostaje nam da se Ministarstvo turizma pozabavi nama - ukazala je Džoganović.

 

Ostavite komentar