Vesti > Region

Pupovac neće podržati novu VLADU HRVATSKE: Sraman je bio govor MRŽNJE kakav smo čuli u Saboru

On je osudio govor mržnje u saboru i istakao da je to nedopustivo

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

17/05/2024 > 20:50

podeli vest:

Pupovac neće podržati novu VLADU HRVATSKE: Sraman je bio govor MRŽNJE kakav smo čuli u Saboru
Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DANIEL KASAP


Poslanik i šef Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da tri poslanika te stranke neće podržati ni program ni vladu, koju je danas u parlamentu predložio mandatar Andrej Plenković.

- Da bi ljudi prestali da odlaze iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo. Društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti - rekao je Pupovac.

On je osudio govor mržnje u saboru i istakao da je to nedopustivo.

- Zato govor mržnje u ovom Saboru, kakav smo juče čuli, sraman je bio, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedavno dobio poruku da mi nije mesto u Hrvatskoj - rekao je Pupovac.

SDSS neće podržati program i predloženu vladu, kazao je Pupovac.

- Mi nećemo moći da podržimo ovaj program niti ovu vladu, iako se s najvećim delom programa slažemo - rekao je Pupovac u nastavku rasprave u saboru o ekspozeu i predloženom trećem po redu kabineta na čelu sa premijerom Plenkovićem.

Komentarišući ekspoze i predložene članove vlade, Nino Raspudić iz Kluba poslanika nezavisni i Fokus. rekao je da Plenkovićev program izgleda kao da ga je pisala veštačka inteligencija na, kako je rekao, "nekom lošem drvenom briselskom engleskom, a onda ga je neko preveo na suvi drveni briselski hrvatski".

Na konstataciju da je Plenković nosilac liste HDZ na predstojećim evropskim izborima u Hrvatskoj, 9.juna, mandatar je odgovorio: "Ostajem još dugo tu sa vama".




 

Ostavite komentar