Priče > Društvo

Top 5 NAJSKUPLJIH HOTELA u Crnoj Gori: Za 10 dana - 37.000 EVRA! I da, DOBRO STE PROČITALI

Mnogi se pitaju ko su ti srećnici koji mogu da izdvoje toliki novac i šta taj hotel nudi kako bi opravdao tako visoku cenu

Izvor: K1info

15/02/2023 > 08:55

podeli vest:

Top 5 NAJSKUPLJIH HOTELA u Crnoj Gori: Za 10 dana - 37.000 EVRA! I da, DOBRO STE PROČITALI
Foto: Pixabay.com


Letovanje u najskupljem hotelu u Crnoj Gori četvoročlanu porodicu košta neverovatnih 37.000 evra!

Da, da, dobro ste pročitali...

Za tu basnaslovnu svotu može da se otputuje na bilo koju svetsku destinaciju. Bora Bora, Maldivi, Zanzibar... Doslovno bilo koju.

Pa, čak, moze da se kupi i manji stan na primorju.

Na crnogorskom primorju iz godine u godinu sve je više ekskluzivnih rizortova, a mi vam donosimo listu pet najskupljih.

Svima je jasno da ovi hoteli nisu za "obične smrtnike", narod sa prosečnim primanjima, pa čak ni za one sa dubljim džepom.

Zbog toga se mnogi pitaju ko su ti srećnici koji mogu da izdvoje toliki novac za najobičnije letovanje, i šta taj hotel nudi kako bi opravdali tako visoku cenu noćenja.

Uređeni po poslednjim trendovima, sa najmodernijim spa centrima, restoranima u kojima su za ukusne poslastice zaduženi vrhunski kuvari i prelepim pogledom na plavi Jadran deluju svetski, to niko ne može osporiti.

A da svaka roba nadje svog kupca, uprkos tome što bi mnogi u Srbiji rekli da je “bacanje” toliko novca van svake pameti, govori i to što su ovi rizortovi veoma posećeni tokom letnje sezone. Arapski šeici, bogati Rusi i Ameri uglavnom su gosti ovih hotela.

Najskuplji među njima je One and only, ekskluzivni hotel kod Herceg Novog. Četvoročlanu porodicu, roditelji i dvoje dece, 10 noći u ovom hotelu u drugoj polovini jula koštalo bi neverovatnih 36.990 evra.

Sa druge strane, još jedna neverovatna stvar je da letovanje na Maldivima u hotelu istog svetskog lanca košta 21.000 evra. Dakle, dosta manje nego u Crnoj Gori.

Odmah iza njega je Villa Geba smeštena na Svetom Stefanu. U ovom kompleksu, po istim parametrima, porodično putovanje košta 18.000 evra.

Sledeći na listi je Vissi D arte hotel koji se nalazi u centru Budve. Četvoročlana porodica bi za ovo zadovoljstvo morala da izdvoji 16.500 evra.

Ništa manje ekskluzivan je I hotel Regent, a u ovom hotelu letovanje bi stajalo 15.345 evra.

Poslednji na listi najskupljih pet hotela je Huma Kotor bay. Odmor iz snova ovde košta "samo" 14.900 evra.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić kaže da hoteli ovog cenovnog ranga pripadaju najskupljim svetskim lancima.

- To su u Crnoj Gori zaista ekstremi, u pitanju su najskuplji lanci hotela. Cenu ne određuje država, već uprava hotela. Njihova klijentela ne pita koliko košta i koliko znam, dobro su popunjeni svake sezone. Tamo odsedaju bogati Rusi i Amerikanci, šeici, kao i ljudi iz zemalja zapadne Evrope. Oni tu ne ostaju više od par dana, jer dolaze jahtama. To nije za običan svet. Ne znam da li imaju goste iz Srbije, jer i ako ih ima oni ne idu preko turističkih agencija već u sopstvenoj režiji - kaže on.

Na pitanje kako je moguće da je hotel u Crnoj Gori skuplji nego hotel na Maldivima, iako su iz istog lanca, Seničić odgovara:

- Razlika je u tome što je hotel na Maldivima star petnaestak godina, dok je onaj u Crnoj Gori najnoviji - objasnio je Seničić.

On se slaže da se za ovaj novac može otputovani na bilo koju svetsku destinaciju. Ipak, udaljena luksuzna letovališta poput Maldiva, Sejšela, Zanzibara i drugih ove godine podigla su svoje cene.

- Ovi aranžmani skuplji su ove godine nego što su bili lani. Sami hoteli poskupeli su do 10 odsto, ali su avio karte poskupele između 15 i 20 odsto - napominje Seničić.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar