Priče > Društvo

VUČEVIĆ obišao 98. vazduhoplovnu brigadu: Stiže naoružanje, VOJSKA će biti SNAŽNIJA

On je sa komandatima razgovarao o problemima, pitanjima i izazovima sa kojima se Vojska Srbije, pa i ova brigada suočavaju

Izvor: K1info/Tanjug

30/03/2023 > 14:31

podeli vest:

VUČEVIĆ obišao 98. vazduhoplovnu brigadu: Stiže naoružanje,  VOJSKA će biti SNAŽNIJA
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Ministar odbrane Miloš Vučević, prilikom današnjeg obilaska 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu „Morava“, poručio je da će Srbija nastaviti sa osnaživanjem vazduhoplostva i vojske. 

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Vučević istakao da je svestan svih izazova sa kojima treba dalje da se radi. 

On je u obilasku brigade bio je sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem, a tako je započeo posetu Raškom upravnom okrugu.

- U razgovoru sa pukovnikom Draganom Mrdakom, komandantom 98. vazduhoplovne brigade i ostalim komandantima i komandirima, uverio sam se kakvo je stanje u brigadi. Razgovarali smo o onim problemima, pitanjima i izazovima sa kojima se Vojska Srbije, pa i ova brigada suočavaju, kao što su novi ljudi - piloti i aviomehaničari, kao i o pitanjima nabavke nove opreme, novih letelica i infrastrukturnim zadacima koji su pred nama - rekao je on. 

Dodao je da se uverio da je Vojska Srbije, 98. brigada i ceo vid Ratnog vazduhoplovstva i PVO napredovao prethodnih godina i dobijao nešto što ranije Srbija nije imala.

- Krenulo se u pravom pravcu, uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema. Verujem da ćemo imati dobre vesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za celu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija - poručio je Vučević. 

Istakao je da će se rukovodstvo Srbije truditi da stvara još bolje uslove, da ima nove mlade pilote, aviomehaničare, podoficire i vojnike. 

- Da završimo infrastukturne radove, da oprema koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo - zaključio je Vučević. 

Tokom obilaska prikazan je deo letačke obuke pripadnika brigade, a Vučević je obišao taktičko-tehnički zbor dela naoružanja i vojne opreme.

Ministru je prikazan i rad na održavanju vazduhoplova gde se uverio o stepenu osposobljenosti ljudstva za održavanje svih vrsta vazduhoplova u brigadi, a obišao je i radove na izgradnji novog hangara. 

 


 

 

Ostavite komentar