Priče > Društvo

LISTE ČEKANJA u niškoj Klinici za kardiohirurgiju MANJE ZA 30 ODSTO: Uskoro neće NI POSTOJATI

Od početka godine na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu operisano je 115 pacijanata, a prošle godine u isto vreme operisano je oko 40

Izvor: K1info/Tanjug

26/02/2023 > 18:46

podeli vest:

LISTE ČEKANJA u niškoj Klinici za kardiohirurgiju MANJE ZA 30 ODSTO: Uskoro neće NI POSTOJATI
Foto: Pixabay.com


Liste čekanja na niškoj Klinici za kardiohirurgiju, od kako tamošnji lekari rade dodatne operacije vikendom, smanjenje su za 30 odsto, kažu u toj zdravstvenoj ustanovi i očekuju da će se za dva meseca liste čekanja pretvoriti u liste zakazivanja.

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić kaže za Tanjug da je zadovoljan, dodajući da je veliki broj pacijenata operisan.

- Očekujemo da ćemo u narednih dva meseca sa ovim dodatnim radom rešiti liste čekanja i da će prerasti u listu zakazivanja. Naši pecijanti neće čekati operativni zahvat duže od mesec dana - rekao je Milić.

On ističe da je najvažnije to što se pacijantima koji žele da se operišu pruža takva šansa i da se neće desiti ono što se, kaže, jeste dešavalo da pacijenti umiru čekajući operaciju.

Milić je rekao i da više nema liste čekanja za vaskularne operacije.

Lekari Klinike za kardiohirurgiju u Nišu kažu da im je najveće zadovoljstvo kad se svakom pacijentu pruži šansa za život i kada se vrate svojoj porodici. 

Žana Petrović viša medicinska sestra napominje da sve to pacijantima mnogo znači zato što im život nije u riziku, a i drastično im se popravlja kvalitet života.

Vladimir Stojiljković sa Klinike za kardiohirurgiju ističe da im je uvek najveća satisfakcija kada pacijent dobro prođe na operaciji i kada ode svojoj kući i porodici.

- Mi smo tercijalna zdravstvena ustanova u kojoj se zdravstvena usluga pruža 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, tako da je rad vikendom potpuno uobičajen za nas. Poslednjih nekoliko nedelja smo samo intenzivirali rad vikendom u cilju smanjenja liste čekanja, a rezultati su već vidljivi - poručio je Stojiljković.

Od početka godine zaključno sa 25. februarom na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu operisano je 115 pacijanata, a prošle godine u isto vreme je bilo operisano oko 40.

Inicijativu da rade dodatno vikendom operacije niški kardio hirurzi uputili su krajem prošle godine.

 


 

 

Ostavite komentar