Priče > Društvo

Šta Vučić kaže o "AFERI RTS": Rešenje nije u HAJCI, niti GLORIFIKACIJI

Nadležni organi treba da obave posao, krivičnu prijavu može svako da podnese, kaže predsednik Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

15/02/2023 > 10:38

podeli vest:

Šta Vučić kaže o "AFERI RTS": Rešenje nije u HAJCI, niti GLORIFIKACIJI
Foto: ATA Images


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne bi izjašnjavao o RTS-u i navodnoj aferi o kojoj se ovih dana govori u javnosti i istakao da tim povodom nadležni organi treba da obave svoj posao.

On je to rekao novinarima u Kragujevcu, na pitanje Tanjuga kako komentariše što je predsednik Upravnog odbora RTS-a Branko Klanšček podneo krivičnu prijavu protiv direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednice zabavnog programa Olivere Kovačević i rekao da se ni na koji način ne bi izjašnjavao o tom pitanju.

- Molim medije da ne budu i tužioci i sudije. Sloboda izražavanja mora da postoji, krivičnu prijavu može svako da podnese, a to ne znači ništa. Protiv mene je podneto oko 2.000 prijava. Nadležni organi treba da obave posao, rešenje nije u hajci koja se vodi niti glorifikaciji onih koji to ne zaslužuju - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček 13. februara podneo je krivičnu prijavu protiv direktora RTS i ostalih, te je policija po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu radi na prikupljanju i proveri datih informacija. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Klanšček je izneo tvrdnje o propustima u poslovanju Javnog servisa i finansiranju određenih emisija, a "Pištaljka" je objavila saznanja da se zaključci istraživanja o trošenju novca javnog servisa sa sednice Upravnog odbora iz juna prošle godine kriju, i da je ta sednica najvećim delom bila posvećena problemu angažovanja privatnih produkcijskih firmi.

 


 

 

Ostavite komentar