Priče > Društvo

Oglasio se MUP: Nije pronađena KIDS DROGA u obliku ŽVAKA

MUP navodi da je potrebno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti

Izvor: K1info

26/01/2023 > 09:07

podeli vest:

Oglasio se MUP: Nije pronađena KIDS DROGA u obliku ŽVAKA
Foto: Shutterstock


Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da su se na tržištu u Srbiji pojavile psihoaktivne supstance u obliku žvaka, tzv. kids droga i snus MUP obaveštava da u prethodnom periodu nije pronađena ta vrsta droge.

MUP navodi da se razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone pojavljuju već decenijama, a da policajci prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga te supstance oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, odnosno drogi.

Foto: Printscreen Viber

 

U saopštenju MUP-a se kaže da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nisu pronašli  kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama.

Snus je, kako se dodaje, duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

Shodno tome, navode iz MUP-a, potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv droga, ističe se u saopštenju.

MUP moli roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja takvih informacija posredstvom društvenih mreža te informacije dostave najbližoj policijskoj stanici.

 

Ostavite komentar