Priče > Čuvarkuća

OVCE SU ZA ŠIŠANJE: Dve sportske radnje, ISTE PATIKE, a cena... Pa, DRASTIČNO SE RAZLIKUJE

Trgovačke marže u Srbiji kreću se od tri do 80 odsto, u zavisnosti od proizvoda, a idu i do 400 odsto

Izvor: K1/citymagazine

15/06/2023 > 18:34

podeli vest:

OVCE SU ZA ŠIŠANJE: Dve sportske radnje, ISTE PATIKE, a cena... Pa, DRASTIČNO SE RAZLIKUJE
Foto: Freepik.com


Da su trgovačke marže u Srbiji velike i da nas pojedini trgovci "deru" sa cenama znaju i vrapci na granama, a tome u prilog ide i najnoviji primer iz sportskih prodavnica.

Naime, patike za trčanje se u jednoj sportskoj radnji prodaju po ceni od 12.999 dinara, a na sniženju se mogu pazariti za 9.093 dinara.

Ipak, u drugoj prodavnici potpuno isti model košta čak 21.499 dinara. 

Na ovo je upozorilo Udruženja potrošača Efektiva na svom Twitter profilu, a u opisu fografije napisali su samo "trgovačke marže", ali i stavili emotikone ovaca i makaza.

Zanimljiv detalj jeste da „puna cena“ u drugoj radnji iznosi 12.990 dinara, što je skoro upola manje od „pune cene“ identičnih patika u prvoj prodavnici.

Kolike su trgovačke marže u Srbiji?

Trgovačke marže u Srbiji kreću se od tri do 80 odsto, u zavisnosti od proizvoda, mada ima i artikala gde razlika između proizvođačke i potrošačke cene ide i do 400 odsto.

Najniže marže imaju najosnovnije namirnice - od tri do 10 odsto, odeća i obuća prosečno 40 odsto. Kod kolica, sedalica i druge opreme za najmlađe, poznatih svetskih brendova marže idu i do 100 odsto, a na luksuzu se zarađuje i više od 400 odsto.

Ostavite komentar