Priče > Biznis

Mali iz Vašingtona: Produžićemo aranžman sa MMF na najmanje 2 godine, Srbija je pohvaljena za rezultate

Georgijeva je na sastanku rekla da smo potpuno zasluženo tu gde jesmo i da je Srbija jedan od najboljih primera odgovorne ekonomske politike

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

21/04/2024 > 09:42

podeli vest:

Mali iz Vašingtona: Produžićemo aranžman sa MMF na najmanje 2 godine, Srbija je pohvaljena za rezultate
Foto: Tanjug/NBS


Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali sastao se u Vašingtonu, na kraju trodnevnog učešća na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, sa direktorkom MMF Kristalinom Georgijevom i istakao da će naša zemlja produžiti sporazum sa tom međunarodnom finansijskom institucijom na još najmanje dve godine.

- Nama sporazum sa MMF ističe krajem ove godine, dogovorili smo da ćemo ga produžiti, još na najmanje dve godine. Dakle, time pokazujemo da smo spremni da nastavimo sa reformama, što je poruka i građanima Srbije, ali takođe poruka i investitorima koji tek treba da dođu u našu zemlju - rekao je Mali za Tanjug.

Ministar je rekao da je na sastanku pozvao Georgijevu da dođe u Srbiju i da bi do te posete moglo da dođe ove godine.

Preneo je da je Georgijeva na sastanku rekla da smo potpuno zasluženo tu gde jesmo i da je Srbija jedan od najboljih primera odgovorne ekonomske politike u vremenu globalne krize.

- Velika čast bi bila za nas da prvi čovek MMF-a, najvažnije, najznačajnije i najveće finansijske institucije na svetu dođe u Srbiju. Ako to bude ove godine, biće sjajna vest za sve nas. Mi ćemo se potruditi, naravno, da je ubedimo da dođe ove godine - dodao je Mali.

 

 


 

 

 


 

Ostavite komentar