Priče > Biznis

DETALJNO RADNO VREME ZA PRAZNIKE: Evo do kada će RADITI tržni centri, marketi, apoteke...

Neradni dani "padaju" u četvrtak i petak, što posebno raduje đake, s obzirom na to da će imati mini raspust

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

10/02/2024 > 14:30

podeli vest:

DETALJNO RADNO VREME ZA PRAZNIKE: Evo do kada će RADITI tržni centri, marketi, apoteke...
Foto: Shutterstock


Sretenje, odnosno Dan državnosti Srbije, državni praznik, praznuje se 15. i 16. februara.

Neradni dani "padaju" u četvrtak i petak, što posebno raduje đake, s obzirom na to da će imati mini raspust koji će trajati do ponedeljka, ali i sve one koji tih dana ne rade, pa će zajedno sa subotom i nedeljom imati lep produženi vikend.

Ono što je sigurno, to je da ova dva dana državnog praznika neće raditi škole ni vrtići, te se na vreme organizujte oko čuvanja mališana.

Katanac na svoja vrata za Sretenje stavljaju 15. i 16. februara i državne službe, razni šalteri, pošte, banke, čiji zaposleni neće raditi tih dana, u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji.

Radno vreme tržnih centara

Svi tržni centri u prestonici radiće uobičajeno 15. i 16. februara, od 10 do 22 sata.

Pretpostavlja se da će baš tih dana državnog praznika biti i veće posete jer će ljudi imati više slobodnog vremena. Potpuno uobičajeno radno vreme imaće i bioskopi u tržnim centrima.

Radno vreme supermarketa

Prema navodima iz Sekretarijata za privredu, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda moraju da rade tokom ova dva praznična dana. Pravila su ovakva:

- 14. februara – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i slično) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

Foto: Shutterstock

 

- 15. februara (Sretenje, četvrtak) - dežurni prodajni objekti mogu da budu zatvoreni;

- 16. februara - dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Radno vreme apoteka

Državne apoteke, one u sistemu "Apoteka Beograd", ne rade tokom zvaničnih neradnih dana. Međutim, da rade non-stop moraju dežurne apoteke, a u Beogradu to su one u Nemanjinoj 2, Kralja Milana 9, Glavnoj 24 (Zemun), Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27.

Što se tiče privatnih apoteka, većina neće raditi u ponedeljak i utorak, osim dežurnih privatnih apoteka koje inače rade non-stop.

Ostavite komentar