Priče > Biznis

Brnabić: Važno je nastaviti trend PRIVREDNOG rasta u trećem i četvrtom tromesečju

Srbija bi 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, poručeno je iz Vlade

Izvor: K1info/Tanjug

02/08/2023 > 17:14

podeli vest:

Brnabić: Važno je nastaviti trend PRIVREDNOG rasta u trećem i četvrtom tromesečju
Foto: Tanjug/Vlada Srbije


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj je konstatovano da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto i poručila da je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu.

U saopštenju Vlade Republike Srbije su naveli da je Brnabić ukazala da su industrija i građevinarstvo oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta, kao da je i u drugom kvartalu zabeležen rast od 1,7 odsto, što je u skladu sa očekivanjima.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 

Na sednici je naglašen napredak ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju građevinskih dozvola, što je od važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Govoreći o najznačajnijim projektima, premijerka je istakla da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće mora predano da radi kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, a sve u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta.

Posebno je istaknuto da će novi projekti poput početka radova na infrastrukturi za EKSPO 2027. godine doprineti dodatnom privrednom rastu do kraja godine. 

Brnabić je istakla da oblast turizma beleži rast, koji se pre svega ogleda u većem broju noćenja stranih turista, zaključeno je u saopštenju Vlade Srbije. 

 

Ostavite komentar