Priče > Biznis

Brnabić: Niko neće da PRIVATIZUJE EPS, niti da PRODAJE - cilj je da ga OJAČAMO

Prema rečima premijerke Srbije EPS je nacionalno blago Srbije, nacionalni resurs

Izvor: K1info/Tanjug

17/04/2023 > 14:13

podeli vest:

Brnabić: Niko neće da PRIVATIZUJE EPS, niti da PRODAJE - cilj je da ga OJAČAMO
Foto: eps.rs


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se EPS neće privatizovati niti prodavati, već da je cilj da se ojača. 

Ona je to rekla prilikom posete opštinskom odbora SNS-a u Lazarevcu gde je razgovarala sa meštanima o statusu i planovima za EPS, budući da 14.000 ljudi iz ovog mesta radi u tom preduzeću.

- Ono što je meni danas posebno važno i tema je o kojoj sam želela da razgovaram sa ljudima je reforma unutar Elektroprivrede Srbije, ogroman broj porodica u Lazarevcu zavisi direktno od EPS i njihova budućnost i prosperit zavisi od budućnosti EPS-a i želim direktno da sa njima razgovaram šta su nam planovi, promene i šta donosi novi statut - istakla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic

 

Prema njenim rečima EPS je nacionalno blago Srbije, nacionalni resurs.

- Ono što želim da uradimo je da ga dodatno ojačamo da napravimo, ne samo ozbiljnu energetsku kompaniju za Srbiju, već kompaniju koja može da se takmiči u Evropi i da može da podrži čitav napredak i razvoj Srbije. Želim da poručim ljudima da nemaju čega da se plaše, jer statut je pravljen tako da primarna delatnost bude proizvodnja električne energije, a nekada je bila trgovina - pojasnila je Brnabić.

Ona je da je to specifična tema za Lazarevac i da će značiti građanima da se upoznaju sa svim stvarima vezanim za EPS.
Brnabić je rekla i da je jedna od sledećih opština koju će posetiti Obrenovac. 

- Ako je sudbina EPS bezbedna, i ako je budućnost njegova sve bolja, tako će i budućnost onih koji su u njemu zaposleni  i njihovih porodica biti bolja. Apsolutno će sačuvati svoja radna, mesta i biće perjanica daljeg razvoja i napretka Srbije - dodala je ona.

Brnabić je rekla i da sledeće nedelje počinje izgradnja pijace u Lazarevcu, a do kraja godine počeće i rekonstrukcija Doma zdravlja, nekoliko igrališta i parkićam, kao i  izgradnja podzemne garaže i Trga. 

- Ovo je prava prilika da drugi dan Vaskrsa iskoristimo za razgovor sa ljudima šta smo u Lazarevcu uradili i šta planiramo. Želim da čestitam Vaskrs svim našim građanima pravoslavcima - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima nakon Voždovca, Surčina, Vračara i posete tim opštinskim odborima na redu je bio Lazarevac, kao i da će i narednih nedelja obilaziti odbore i razgovarati sa građanima.

 

 


 

 

Ostavite komentar