Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Da li biste ručali ovde? Ovaj HOTEL zovu "NAJOPASNIJIM NA SVETU", a okružen je MORSKIM PSIMA

Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine kako bi zaštitio brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama, a danas...

Izvor: K1info/index.hr

15/12/2023 > 13:57

podeli vest:

Da li biste ručali ovde? Ovaj HOTEL zovu "NAJOPASNIJIM NA SVETU", a okružen je MORSKIM PSIMA
Foto: Youtube PrintScreen/fryingpantowerofficial


Kada pomislite na hotel pored mora, verovatno zamišljate sunčane plaže, palme, pesak, bazen i ležaljke. Međutim, hotel Tiganj, koji se često opisuje kao "najopasniji na svetu", nema ništa od toga.

Hotel Friing Pan je zapravo ogromna metalna konstrukcija miljama udaljena od obale i okružena ajkulama i burnim okeanom. Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi, oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline. Uzdiže se na visinu od 41 metar, a postavljena je na četiri ogromna stuba koji su međusobno povezani metalnim osloncima.

Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine kako bi zaštitio brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribolovce, ali i mesto gde je za 14 godina zabeleženo 130 brodoloma. Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao biti usred okeana, zbog čega je više ličio na naftnu platformu.

Ljubiteljima aktivnijeg odmora može ponuditi pravu avanturu

Napredniji GPS je kasnije učinio da više nije potreban za njegovu prvobitnu namenu. Nakon toga, toranj je korišćen kao platforma za posmatranje i proučavanje riba, a 2010. platformu je kupio Ričard Nil iz Oklahome, koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno turističko mesto.

Sa sigurnošću se može reći da ovo nije luksuzno iskustvo s pet zvjezdica, ali svakako može ponuditi pravu avanturu ljubiteljima aktivnijeg odmora. Na platformi se nalazi helidrom, a na nju se može podići na vrh i iz čamca.

Također, moguće se spustiti natrag u more radi ronjenja na zaštićenom grebenu koji se nalazi ispod njega. Unutrašnji smještaj nije luksuzan, ali ima spektakularan pogled na more i nevjerojatne izlaske sunca. Toranj sada ima osam spavaćih soba - pet s odvojenim krevetima i tri s bračnim krevetom.

 

 

Ostavite komentar