Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Ovo su najposećenije ZEMLJE u 2023. godini: U top 3 su EVROPSKE DRŽAVE, da li ste ih POSETILI?

Metro piše da je svaka zemlja mudila sadržaj prigodan za svačiji ukus i džep

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/11/2023 > 21:27

podeli vest:

Ovo su najposećenije ZEMLJE u 2023. godini: U top 3 su EVROPSKE DRŽAVE, da li ste ih POSETILI?
Foto: Freepik.com


Bližimo se kraju 2023. godini i svodimo račune.

Već je određena lista najposećenijih država tokom ove godine, piše "Metro", i svaka od njih je nudila sadržaj prigodan za svakog. 

1. Francuska

Na prvom mestu je zemlja u "komšiluku" u odnosu na Španiju. Lista stvari koje Francuska ima da ponudi je zaista dugačka, a na samom vrhu se nalaze peciva i umetnost koju samo u ovoj državi možete videti i doživeti.

2. Španija

Na visokom drugom mestu našla se ova mediteranska zemlja koja je svake godine jedna od najinteresantnijih destinacija sveta. Ni ove godine nije izuzetak jer je već do sada primila 70 miliona turista.

Hrana, plaže, muzika, ljudi... sve je to što privlači sve više posetilaca i ovu prelepu zemlju.

3. Turska

Možda na neočekivanom trećem mestu, Turska je država koja je apsolutno hit 2023. godine. Odlično pozicionirana između dva kontinenta, Turska je poznata po hrani, kulturi ali i arhitekturi.

Foto: Unsplash.com

 

Ono što je takođe specifično, jeste da se smatra da ima jednu od najlepših obala na svetu. Kažu da će je posetiti oko 45,5 miliona turista.

4. Sjedinjene Američke Države

Oduvek su SAD bili zanimljiva destinacija za čime god da žudite. I ove godine se nalaze u vrhu najposećenijih, a može se pohvaliti da je jedina na ovoj listi koja nije u Evropi. Procenjuje se da će biti 41,8 miliona turista do krajatekuće godine.

5. Velika Britanija

Pogled na panoramu Londona je jedna od najlepših fotografija koje možete napraviti u ovoj državi, a pored ovog grada još jedan jako posećen jeste Liverpul. Možda je to i zbog fudbala i događanja.

Predviđa se da će ovu zemlju do kraja decembra 2023. posetiti 37,5 miliona turista.

 

 

 

Ostavite komentar