Lifestyle > Mozaik

Doktorka koja je OSLABILA 45 kg OTKRILA: Pet STVARI koje nam ne daju da IZGUBIMO NA KILAŽI

Emi Hosoda je život promenila iz korena, a sada nesebično deli savete na TikToku

Izvor: K1info

11/12/2022 > 22:01

podeli vest:

Doktorka koja je OSLABILA 45 kg OTKRILA: Pet STVARI koje nam ne daju da IZGUBIMO NA KILAŽI
Foto: screenshot TicToc


Doktorka Emi Hosoda se ceo život borila s viškom kilograma odlučila je je smršati promenom određenih životnih navika.

Osmislila je sopštveni zdravstveni plan, a prilikom planiranja svoje ishrane uzela je u obzir sve, od svoje genetike do crevnog mikrobioma. Zahvaljujući tome izgubila neverojatnih 45 kilograma koji se nisu nikada vratili.

Svoj uspeh i savete kao pomoć drugima sa istim problemom nesebično deli na TikToku.

@doctor.emi Replying to @thehockeystick ♬ original sound - doctor.emi

Opšte je poznato da pojedinci prilikom držanja dijete, mučenja i glavovanja ne gube na težini. Povodom toga dr Emi Hosoda je u svom videu objasnila zbog kojih 5 stvari je teško izgubiti kilograme. 

1. Ne unosite dovoljno vode

Jako je važno piti dosta vode, jer kako je dr Hasoda rekla, pojedinci žeđ mogu da zamene osećajem gladi. Količina vode zavisi od težine pojedinca i njegove aktivnosti.

2. Ne spavate dobro

Sa godinama, ili u početku ili toku menopauze loš sam utiče na povećanje gojaznosti. Ukoliko imate problem sa spavanjem uzimajte magnezijum kako bi pospešili san. 

3. Pod stresom ste

Svako ko je pod stresom, radi ličnog zadovoljstva i davanja oduška posegne za čokoladom ili nekiom drugom namirnicom koja dovodi do gojaznosti. Doktroka Emi Hosoda je rekla da njoj pomaže da smanji stres tehnika tapkanja prstima, igranje i razgovor sa prijateljima. 

@doctor.emi Lowering stress is such an important part of weight loss! When we are stressed out all the time we are constantly in fight or flight & our cortisol spikes which can cause us to pack on pounds! #doctoremi #doctorsoftiktok #weightlosssecrets #doctortips #stressrelief ♬ original sound - doctor.emi

 

4. Ne uzimate dovoljno proteina prilikom držanja dijete

Proteini daju sitost organizmu, i što ih više unosite nećete imati potrebu za šećerima. 

5. Konzumirate veštačke šećere

U toku dijete nikako ne bi trebali da kozumirate veštačke šećere, oni mogu dovesti do toga da dobijete višak kilograma, već i dijabetes tipa 2. 

 

 

 

Ostavite komentar