Lifestyle > Mozaik

Ovo je "FEBRUARSKO CVEĆE"! Ima posebnu SIMBOLIKU i obavezno ga UNESITE u svoj DOM

Evo zašto se oni smatraju posebnim baš drugog meseca u godini

Izvor: K1info

Autor: zena.blic.rs/Anica Ninković

02/02/2024 > 18:30

podeli vest:

Ovo je "FEBRUARSKO CVEĆE"! Ima posebnu SIMBOLIKU i obavezno ga UNESITE u svoj DOM
Foto: Unsplash.com


Počeo je februar, mesec ljubavi, romantike i sreće. Ovo je mesec u kom i cveće ima posebno značenje. Pa, svi oni koji žele da oplemene svoj dom mogu sebe da obraduju novom biljkom. Ili, ukoliko želite nekog da iznenadite poklonite mu "cveće za februar".

Reč je o ljubičici i jagorčevini, a evo zašto se oni smatraju posebnim baš drugog meseca u godini.

Ljubičica (Viola sp.)

Ljubičice su impresivne cvetne biljke na svoj način. Iako je originalna afrička ljubičica tamno plave-ljubičaste boje danas se ove romantične lepotice mogu pronaći u različitim bojama cvetova. Mogu da budu u beloj, žutoj, krem i plavoj boji.

Afričke ljubičice potiču iz Tanzanije, ali ih možete pronaći na prozorskim daskama širom sveta.Veoma brzo očarale su ljubitelje sobnog cveća svojim neodoljivim cvetovima i debelim somotskim listovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Draga Nurse (@draga_nurse)

Ovo cveće simbolizuje vernost ljubav, istinu, odanost, poniznost. Nežno je i dekorativno, a dom unosi posebnu energiju svojim ljupkim laticama.

Jagorčevina (Primula veris) 

Primule su višegodišnje biljke iz porodice Primulaceae. Jako dekorativna cvetnica, može se gajiti u kući i na otvorenim površinama. Cveta u belim, žutim, lila, crvenim i smeđim nijansama.

Ova biljka je jako korisna i može se koristiti i u lekovite svrhe, pa i u kulinarstvu.

Ovo cveće je glasnik proleća i obnove, a jarkom žutom bojom svojih latica ima moć da otera zimu. Naklonost i mlada ljubav su simboli ovoga cveća.

Ostavite komentar