Lifestyle > Mozaik

3 biljke koje su IDEALNE ZA STAN i one koji NEMAJU previše VREMENA

Iskusni cvećari preporučuju ove biljke zato što su vrlo lagane za održavanje

Izvor: K1info

Autor: Žena.rs

17/08/2023 > 21:48

podeli vest:

3 biljke koje su IDEALNE ZA STAN i one koji NEMAJU previše VREMENA
Foto: Shutterstock


Ljudi često koriste biljke za ukrašavanje domova. Ali, jeste li znali da neke biljke mogu čak i da rashlade vaš dom i sjajno podnose vrućine?

Iskusni cvećari preporučuju sledeće tri biljke zato što su vrlo lagane za održavanje.

Aloe vera

Ova biljka se ističe po svojim lekovitim svojstvima. Vekovima se koristi u medicini i kozmetici. Gel od aloe se koristi za lečenje opekotina, rana, ožiljaka, akni i ekcema. Ima protivupalna svojstva koja pomažu s iritacijom i crvenilom kože pa je često sastojak u kozmetici.

Foto: Unsplash.com

 

Aloe vera je popularna sobna biljka jer je u stanju da pročistii vazduh i apsorbuje štetne čestice, a prilično je otporna i jednostavna za održavanje, preferira suve i sunčane uslove, i dobro podnosi sušu tokom letnih dana. Idealna je za početnike u uzgajanju cveća, jer ne zahteva posebnu pažnju.

Fikus bendžamin

Fikus bendžamin je dobar za početnike i za sušne letnje dane u kući, jer bez problema podnosi visoke temperature. Dovoljno je da ga zalivate jednom nedeljno. Listovi ove biljke deluju kao prirodni regulatori temperature jer stvaraju hladovinu i prijatnu atmosferu.

Foto: Unsplash.com

 
Svekrvin jezik

Svekrvin jezik ili indijsko pero, apsorbuje i zadržava vlagu u sebi i uklanja nečistoće u vazduhu.

Foto: Unsplash.com

 

U listovima zadržava velike količine vode i zbog toga ispušta puno hladne vlage i velike količine kiseonika koji će omogućiti da lepo spavate za vreme paklenih noći. Ovu biljku previše vode može da uništiti, te nije potrebno često zalivanje.

 

Ostavite komentar