Lifestyle > Mozaik

Ne možete da IZBELITE ZAVESE: Ovaj PROIZVOD košta oko 100 dinara, a savršeno radi

I pored brojnih sredstava koje ste probali, zavese su i dalje sive ili žućkaste

Izvor: K1info/Žena.blic.rs

11/11/2023 > 22:45

podeli vest:

Ne možete da IZBELITE ZAVESE: Ovaj PROIZVOD košta oko 100 dinara, a savršeno radi
Foto: Unsplash.com


Sunčevo zračenje, kuvanje, pušenje u kući su faktori koji utiču na to da zavesa izgubi svoju belinu. I pored toga što ste probali bezbroj deterdženata, ništa nije moglo da pomogne. Tkanina je i dalje siva ili žućkasta.

Međutim, postoji jednostavan trik sa kojim će vaše zavese opet zasijati snežno belom bojom.

Alkoholno sirće

U mašinu zajedno sa zavesama, u bubanj, stavite pola čašice belog alkoholnog sirćeta, a gore u deo standardni deterdžent koji koristite i inače. Izaći će potpuno bele. Na isti način možete da izbelite i posivele peškire, posteljinu ili stolnjake. Pre svega, sirće je mnogo jeftinije od bilo kojih drugih sredstava koje ste probali do sad. Njegova cena je oko 100 dinara, a možete ga koristiti i za mnoge druge stvari.

Ne brinite se za miris, on će tokom pranja potpuno nestati. Osim toga, sirće je i prirodni omekšivač koji će vaš veš dodatno omekšati.

Evo još 5 primera zašto bi sve trebalo da koristite sirće:

1. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bele odeće. Pola šolje sirćeta izlijte na veš pre nego ga stavite u mašinu. Sačuvaće vam boju odeće, povećaće učinak deterdženta i sprečiće da na odeći nakon pranja ostanu tragovi deterdženta.

Foto: Unsplash.com

 

2. Koristite sirće umesto omekšivača za rublje. Ulijte ga u odeljak za omekšivač i veš će biti mekši.

3. Alkoholno sirće neutralizuje neugodne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris duvanskog dima ili hrane.

4. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu za veš i dlake će nestati. Uz to, ono će smanjiti i statički elektricitet kod odeće.

5. Alkoholnim sirćetom možete očistiti i samu veš mašinu, jer će ono ukloniti sve nečistoće i tragove kamenca i buđi.

Ostavite komentar