Lifestyle > Mozaik

Koliko kalorija ZAISTA trošimo tokom seksa?

Trčanje, šetnja ili seks, pitanje je sad

Autor: K1 info/ Daily Mail/ Novi magazin

09/09/2022 > 22:24

podeli vest:

Koliko kalorija ZAISTA trošimo tokom seksa?
Foto: Freepik.com


Broj kalorija koji sagorevate tokom intimnog čina zavisi od nekoliko faktora. Na to utiče poza, koliko dugo traje odnos, ali i koliko ste u njemu aktivni.

Ako se uzme u obzir da prosečni seksualni odnos traje 24,7 minuta, to znači da će muškarci u tom vremenskom intervalu potrošiti 104, a žene 69 kalorija.

Pored toga, ovi podaci govotre i da je seks mnogo bolja "vežba" od šetnje, ali ipak ne toliko delotvorna  kao trčanje.

Istraživači sa Univerziteta Kvebek iz Montreala uzeli su podatke 21. heteroseksualnog para starosti od 18 do 35 godina.

Tokom četiri seksualna odnosa kod kuće, parovi su nosili specijalni aparat koji je merio koliko energije troše. Oni su odgovarali i na pitanja o tome koliko su umorni posle seksa i koliko energije su uložili u odnos, kao i koliko su u njemu uživali.

Učesnici istraživanja su prethodno bili na pokretnoj traci za trčanje, da bi istraživači ustanovili koliko tu kalorija troše, a zatim uporedili taj utrošak energije sa kalorijama koje sagorevaju tokom seksa.

Foto: Freepik.com

 

Muškarcu su, na primer, po minutu trošili 9,2 kalorije na pokretnoj traci, a 4,2 kalorije u spavaćoj sobi. Žene su trošile 7,1 kaloriju tokom trčanja, a tokom seksa 3,1. Seksualni odnos je u proseku trajao 24,7 minuta. Najduži je trajao 57, a najkraći 10 minuta.

Jedna druga studija rađena u Alabami pokazala je da seksualni odnos u proseku traje tek šest minuta, a da tokom njega uspemo da sagorimo 20 kalorija.

I da rezimiramo - zaboravite šetnju, vežbajte seks.

Ostavite komentar