Lifestyle > Mozaik

Da li je ovo MOGUĆE? Devojčica ima VAŠKE, a MAMA veganka NEĆE da ih OČISTI, jer - VEGANI NE UBIJAJU ŽIVA BIĆA

Majka je objasnila da je njena praksa da ćerki isčešlja vaške i gnjide u bašti gde imaju najbolje šanse da prežive

Izvor: K1info/Žena.blic.rs

11/08/2023 > 15:01

podeli vest:

Da li je ovo MOGUĆE? Devojčica ima VAŠKE, a MAMA veganka NEĆE da ih OČISTI, jer - VEGANI NE UBIJAJU ŽIVA BIĆA
Foto: Freepik.com


Imati vaške je veoma neprijatno. Svrab glave, neprestalno češanje, pa čak i pomisao kako u kosi imamo bube veoma je gadna. Iako su veoma male, one su vidljive golim okom. Providne su i zbog toga teško uočljive u kosi, a kada se nahrane krvlju postaju tamno braon. Hrane se ljudskom krvlju do četiri puta dnevno. Grizu kožu glave i pri tome ubrizgavaju svoju pljuvačku. Ovo izaziva iritaciju i svrab.

Obično, kada vaše dete dobije vaške, vi očajnički pokušavate da ih se rešite i da ih ubijete što je pre moguće. Ali jedna majka iz Australije je imala potpuno suprotan pristup - ona uopšte ne želi da naudi ovim napastima. 

Naime, zabrinuta majka je pisala novinama i tražila savet, jer njena komšinica neće da očisti svoje dete od vaški iz kose zato što je veganka - a vegani ne ubijaju živa bića.

- Moja sedmogodišnja ćerka je najbolja drugarica sa devojčicom iz komšiluka, u čijoj su porodici svi vegani. To je u redu, poštujemo njihov izbor. Moj problem je što je nedavno ovo, inače, divno dete bilo u našoj kući i besno se češalo po glavi. Otkrila sam da joj je glava puna vaški - rekla je majka.

Pošto je mami devojčice spomenula vaške, ona je rekla da ih je svesna i da zna da su tu, ali da ne želi da im naudi, jer vegani ne ubijaju živa bića.

- Rekla mi je da je njena praksa da isčešlja vaške i gnjide u bašti gde imaju najbolje šanse da prežive, nastavio je zabrinuta majka, i moja vilica je pala na pod - rekla je ona.

Foto: Freepik.com

 

Zatim je pitala novine za savet.

- Ne želim da razdvajam decu, ali nema šanse da "očešljavanje u baštu" uspe (pesticid industrijskog kvaliteta jedva da deluje) i ne želim da moja ćerka bude prekrivena tim gamadima - rekla je ona.

Savetnica magazina je rekla zabrinutoj mami šta zaista misli - da je druga mama "posvećeni glupan". Zatim je rekla da je zapravo ona "čudovište" koje osuđuje te vaške na "sporu i bolnu" smrt, jer neće moći da prežive u bašti.

Potom je mami u šali savetovala da uzme stvari u svoje ruke i opremi kupatilo tako da se "igraju frizera" i sama ukloni vaške. Međutim, upozorila je da bi to moglo uznemiriti drugu mamu, ako sazna.

 

Ostavite komentar