Vesti > Svet

Pogledajte APOKALIPTIČNE SCENE IZ NEMAČKE: Obilne PADAVINE izazvale POPLAVE, proradila KLIZIŠTA (VIDEO+FOTO)

Nekoliko zgrada je moralo da bude evakuisano, a tom prilikom je povređena jedna osoba

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

18/05/2024 > 21:21

podeli vest:

Pogledajte APOKALIPTIČNE SCENE IZ NEMAČKE: Obilne PADAVINE izazvale POPLAVE, proradila KLIZIŠTA (VIDEO+FOTO)
Foto: X Printscreen/Target_Reporter


Obilne kiše izazvale su poplave i klizišta u zapadnoj nemačkoj saveznoj državi Sarland, a nekoliko objekata je evakuisano.

Više od 100 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Sarlandu za manje od 24 sata, pokazuju podaci Nemačke meteorološke službe od petka.

Poplavljene su ulice, podrumi, automobili, evakuisane su i pojedine zgrade.

Ministarstvo unutrašnjih poslova te nemačke savezne države saopštilo je da je poplavama zahvaćeno veliko područje. Nadležne službe u Saksoniji, Tiringiji i Bavarskoj takođe su stavljene u pojačanu pripravnost.

Prema dosadašnjim informacijama, u jakom nevremenu nema poginulih, a jedna osoba je povređena tokom evakuacije.

U glavnom gradu savezne države Sarbrikenu stanovnici su upozoreni na plimske talase, zbog kojih ne smeju da prelaze poplavljene ulice, ni peške ni kolima.

Nekoliko zgrada u gradu je moralo biti evakuisano, a alternativni smeštaj je u školama. Situacija je jutros nešto bolja, a nivo vode više ne raste.

Brojni putevi u Sarlandu su i dalje zatvoreni, a ograničen je i železnički saobraćaj. Savezni kancelar Olaf Šolc najavio je da će posetiti poplavljeno područje.

Državna kancelarija za zaštitu životne sredine i zaštitu na radu saopštila je da je reč o poplavama koje se dešavaju na samo 20 do 50 godina.
 

Ostavite komentar