Lifestyle > Mozaik

Zbog jedne GREŠKE vam se MASKARA SUŠI

Suva maskara stvara grudvice, ljuspice i sveukupno deblje i teške trepavice. Mi to definitivno ne želimo - komentariše Niki

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/08/2023 > 18:15

podeli vest:

Zbog jedne GREŠKE vam se MASKARA SUŠI
Foto: Pixabay.com


U jednom videu Niki objašnjava kako pravilno naneti maskaru i koja je to najčešća greška koju pravimo u ovom koraku šminkanja.

Kad nanesete maskaru postoji specifičan način na koji ona treba da ostane na četkici, a da ne podrazumeva "mućkanje", tačnije ubacivanje i vađenje četkice bezbroj puta.

- Znam da smo nekada "pumpali" maskaru, ali tome mora doći kraj - navodi Niki.

Kako objašnjava, potezi četkicom zadržavaju vazduh u tubi, zbog čega se maskara suši.

- Suva maskara stvara grudvice, ljuspice i sveukupno deblje i teške trepavice. Mi to definitivno ne želimo - komentariše Niki.

Umesto toga, influenserka otkriva da su kružni pokreti četkice unutar tube garancija da ćemo na četkicu naneti dovoljno boje i ujedno izbeći rizik da se maskara isuši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki Hendon (@nikkihbeauty)

Kad je u pitanju premazivanje trepavica maskarom, ne bi trebalo da počnete od sredine oka i da idete uvis. Niki savetuje da počnete od spoljašnjeg ugla oka kako biste bili sigurni da ste premazali i one manje trepavice, a zatim ih pokretima na gore podignete.

- Počinjete tako što ćete spoljne trepavice postaviti horizontalno, a zatim ih polako podići nagore u skladu sa oblikom oka - objasnila je.

Ovako se dobija duži izgled trepavica, a ujedno i prirodniji, prenosi TheSun.co.uk.

Ostavite komentar