Lifestyle > Mozaik

Šta će tek URADITI u 80. godini, kad je sa 65 postala BODIBILDERKA: Baka promenila STIL života i sada DOMINIRA

Ova vremešna gospođa nije bila zadovoljna svojim telom i čist je primer da su godine samo broj

Izvor: K1info/novosti.rs

12/02/2023 > 17:31

podeli vest:

Šta će tek URADITI u 80. godini, kad je sa 65 postala BODIBILDERKA: Baka promenila STIL života i sada DOMINIRA
Foto: Instagram Printscreen/kikimousegetsfit


Kada pomislite da ne možete da izgubite kilograme, primer Suzan Guidi iz Amerike će vas ubediti u suprotno. Ona je baka koja je imala 83 kilograma, onda se posvetila bodibildingu u 65. godini i prilično se "stesala" - svima je pokazala da su godine samo broj.

Suzan je iz Tampe na Floridi, a sa procesom mršavljenja počela je u decembru 2020. godine, odrekavši se vina i svoje omiljene tajlandske hrane.

Sada ima 58 kilograma, vežba pet puta nedeljno i pobedila je na takmičenju u bodibildingu u oktobru prošle godine.

Gospođa Guidi nije samo baka, niti smatra da je to jedina uloga žena koje pređu pedesetu.

- Društvo očekuje da se žene starije od 50 godina samo skrase i postanu bake. Ceo život sam bila nečija žena, majka i baka, pa sam želela da uradim nešto za sebe - rekla je ona.

A objasnila je i kako je došlo do promena u njenom životu.

- Svaku dijetu sam radila pod suncem, baš kao i većina žena mojih godina, ali uopšte nisam bila zadovoljna svojim telom. Želela sam da spoljašnjost odgovara onome što sam osećala iznutra. Bila sam tipična žena u menopauzi. Imao sam salo oko stomaka, pila sam previše vina, jela sam previše i loše spavala - rekla je ona.

- Jednog dana sam listala društvene mreže za žene starije od 60 godina koje su postigle nešto neverovatno, i naišla sam na Džoan Mekdonald, koja je tada imala 74 godine i izgledala je neverovatno - rekla je Suzan.

- Mislila sam da ako ona to može u svojim sedamdesetim, onda nemam izgovora u svojim šezdesetim. Tako da sam se u decembru 2020. prijavila za program transformacije i nikada se nisam osvrnula - rekla je ona.

Suzan je angažovala trenere da joj pomognu da se pripremi za svoj nastup u oktobru 2020. Trebalo joj je 20 nedelja priprema da bude spremna za scenu i vežbala bi i po tri i po sata dnevno uoči takmičenja.

- U takmičenju u bodibildingu pobedila sam u kategoriji starijih od 50 godina i u grupi za početnike. Nisam mogla da verujem da sam to uradila. Osećala sam se neverovatno - rekla je ona.

- Predvodila sam grupu žena na bini, koje su sve bile mlađe od mene, i čim su se upalila svetla, počela sam da dižem publiku. Kao da sam stvorena za tu scenu. Jedva čekam da vidim šta mogu da uradim kada budem imala 80 godina - rekla je Suzan.

 

 

Ostavite komentar