Lifestyle > Mozaik

OČI U OČI sa predatorom: Žena SKOČILA NA ALIGATORA da bi SPASLA SVOG PSA

Sedamdesetčetvorogodišnja vlasnica i njen mešanac zlatnog retrivera povređeni su u napadu, ali su dobro i oporavljaju se

Izvor: K1info

30/01/2023 > 13:52

podeli vest:

OČI U OČI sa predatorom: Žena SKOČILA NA ALIGATORA da bi SPASLA SVOG PSA
Foto: Youtube PrintScreen/ WPLG Local 10


Suzan Marsijano (74) nijednog trenutka nije se premišljala kada je ugledala aligatora kako se prikrada njenom mešancu zlatnog retrivera.

Ona i pas šetali su omiljenim parkom na Floridi stotinama puta, ali taj dan bio je drugačiji. Kada je aligator zgrabio kerušu po imenu Nalu, Marsijano je skočila da otera gmizavca od 11-godišnjeg psa.

Bio je to vrhunski čin ljubavi i požrtvovanosti, i zahvaljujući svojoj gazdarici Nalu je preživela. Marsijano i Nalu se i dalje fizički i emocionalno oporavljaju, ali su obe srećne što su preživele užasan incident.

Bez oklevanja skočila na predatora

Marsijano i njena dva psa idu u šetnje parkom u Boka Ratonu već osam godina. Ali tog dana Marsijano je primetila oblik u vodi za koji je odmah shvatila da je aligator. U deliću sekunde grabljivac je napao i zgrabio psa čeljustima. Marsijano je instiktivno reagovala.

- Samo sam podigla ruke i zakoračila u vodu i počela da ga guram. Dok sam se povlačila, aligator me je zgrabio za šaku. Nastavila sam da vučem ruku i on me je na kraju pustio - rekla je Marsijano.

Posle napada, Marsijano je bila toliko šokirana da nije znala šta da radi. Ona i Nalu bile su bezbedne i samo je želela da ode kući i opusti se. Ipak, njena prijateljica insistirala je da odmah ode u bolnicu.

Napadi aligatora u porastu

Marsijano je na kraju dobila šest šavova na šaci. Nalu je imala rane na stomaku i zadnjim nogama, i na operaciji je provela dva sata. Bilo je to užasno, traumatično iskustvo, ali sada se obe oporavljaju u udobnosti svog doma.

Uprkos svemu, Marsijano ne žali zbog svoje odluke da nasrne na aligatora.

- Da nisam to uradila izgubila bih je i to bi bilo daleko strašnije za mene - priznaje Marsijano.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Međutim, Marsijano kaže da ona i Nalu neće prestati da odlaze u svoj omiljeni park. Umesto toga, od sada će biti samo malo opreznije. Marsijano će se pobrinuti da se Nalu više nikada ne približi vodi. Kada je Komisija za ribu i divlje životinje Floride pregledala jezero, nisu pronašli aligatora.

Prema Tampa Bay Timesu, napadi aligatora su u porastu od 2018. To je verovatno zato što je došlo do povećanja njihove populacije na Floridi. Iako su incidenti sa aligatorima češći, i dalje je šansa da se to dogodi 1 na prema 3,1 milion.

 

Ostavite komentar