Lifestyle > Mozaik

Da li ste NOĆAS SANJALI Božić? Evo ŠTA TO ZNAČI

Božić je jedan od najradosnijih hrišćanskim praznika, a kakvo značenje imaju snovi o vezani za njega?

Autor: K1 info/ sanovnik.org

07/01/2023 > 09:29

podeli vest:

Da li ste NOĆAS SANJALI Božić? Evo ŠTA TO ZNAČI
Foto: Shutterstock


U našem narodu postoji verovanje da se ostvaruju snovi koje sanjamo na Badnje veče ili Božić.

U nastavku teksta možete da pročitate šta znače neki od najčešćih snova vezanih za ovaj verski praznik.

Ako sanjate Božić  

Ako sanjate Božić, to simbolizuje blagostanje. U vašoj porodici će vladati mir i sloga koja će vas činiti ponosnim i neizmerno srećnim. Imaćete razumevanja i sve ćete činiti kako biste jedni drugima pomogli. Vaš dom će biti vaša oaza mira i utočište od mnogih problema sa kojima ćete se suočiti. Ma koliko da ste neraspoloženi, čim uđete u kuću, zaboravićete na sve i uživati u društvu onih koje najviše volite.

Ako sanjate božićnu liturgiju

Ukoliko sanjate da prisustvujete božićnoj liturgiji ili misi u crkvi to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli da promenite mesto boravka, posao ili partnera. U svakom slučaju će to biti velika promena, pa će vam trebati neko vreme da se naviknete. Kada je u pitanju emotivni život, prekid dugogodišnje veze delovaće oslobađajuće na vašu psihu, pa ćete shvatiti da ste uradili pravu stvar.

Ako sanjate božićnu sveću

Kada u snu vidite sveću koja se inače pali na Božić to implicira da još uvek niste upoznali sami sebe. Shvatićete da ste počeli da se ponašate mnogo zrelije u nekim situacijama, nego što je to bilo ranije. Još uvek istražujete šta vas zanima, a šta ne, kakvi vam ljudi odgovaraju, a sa kakvima ne želite nikakav kontakt i slično. Iako je "pozamašno" iskustvo iza vas, još uvek morate mnogo da učite o sebi i drugima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 
Ako sanjate božićnu pšenicu

Sanjati da vidite božićnu pšenicu implicira da je pred vama jedan vrlo povoljan period kada su kreativne ideje i projekti u pitanju. Ako vaš posao trenutno ne zahteva niti malu dozu kreativnosti, možda ćete prihvatiti ponudu da radite na nekom projektu nezavisno od vašeg trenutnog radnog mesta. Pokazaćete sav talenat koji imate, pa će vam mnogi savetovati da se više angažujete i svoj hobi pretvorite u unosan posao.

Ako sanjate božićnu česnicu

Ako u snu vidite ili jedete česnicu to znači da biste se u bliskoj budućnosti mogli obogatiti. Možda ćete dobiti nasledstvo ili veću sumu novca u igrama na sreću. Najmanje su šanse da to bogatstvo steknete radeći, ali ćete ipak znati kako da cenite svaki dinar. Konačno ćete moći slobodno da dišete jer ćete vratiti sve svoje dugove, a ostaće vam dovoljno i da uživate.

Ako sanjate božićni doručak/ručak

Ukoliko sanjate svečani božićni ručak sa porodicom i prijateljima moguće je da vam nedostaje toplina doma ili da osećate nostalgiju za detinjstvom. Ako žena sanja božićni doručak to ukazuje na činjenicu da je vrlo brižna prema voljenima, a ukoliko to sanja muškarac to san implicira da bi trebao da obrati pažnju na svoje nezrele postupke.

 

Ostavite komentar