Kultura > Pozorište

Predstava "Igre u pesku" OTVORA važna PITANJA o NASILJU, a GLAVNI GLUMAC LAJV STRIMUJE tokom igranja

Radnja ove duodrame smeštena je u poslednje dečije igralište - zašto u njihovom pesku postoji granica?

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

04/04/2024 > 18:02

podeli vest:

Predstava "Igre u pesku" OTVORA važna PITANJA o NASILJU, a GLAVNI GLUMAC LAJV STRIMUJE tokom igranja
Foto: K1info


Beogradska publika imaće priliku da u nedelju 7. aprila , od 20 sati premijerno uživa u predstavi “Igre u pesku”, koja će biti izvedena u Akademskom pozorištu “Branko Krsmanović”.

Predstava je rađena po istoimenoj drami Mihala Valčaka. Režiju potpisuje Milan Cerović, igraju Snežana Džogović i Luka Potparić, dramaturška savetnica je Mina Ćirić, a predstavu tehnički realizuje Lana Đuričković.

Radnja ove duodrame smeštena je u poslednje dečije igralište. Sve vreme se provlače pitanja – zašto likovi, On i Ona, ne mogu da se igraju zajedno? Zašto u njihovom pesku postoji granica? 

Njegova igračka je surovi superheroj koji se fizički i verbalno suprotstavlja svakome ko ga popreko pogleda. On je duhovit, glasan i lajv strimuje svoju igru na društvenim mrežama. 

Ona se igra tiho. Kad bi njene lutke progovorile, možda bi ispričale priču o nekom obliku nasilja koje Ona proživljava u porodici. On i Ona bi mnogo voleli da ne postoji granica u njihovom pesku. Ali poštuju je. Zbog nekih društvenih pravila koja nisu oni smislili.  Mnogo bi voleli da umeju da se igraju zajedno. Predstava postavlja brojna pitanja, a publika sigurno neće ostati ravnodušna. 

 

 

Ostavite komentar