Kultura > Pozorište

Često ZABORAVLJAMO da budemo LJUDI: Aleksandar Radojičić o PREDSTAVI "Između dva meseca"

Popularni glumac tumači lik pop pevača Daneta, a komad nas podseća, da često u životu zaboravimo, koje prave vrednosti su najvažnije

Izvor: K1info

02/06/2023 > 16:55

podeli vest:

Često ZABORAVLJAMO da budemo LJUDI: Aleksandar Radojičić o PREDSTAVI "Između dva meseca"
Foto: ATA Images


Aleksandar Radojičić, jedan je od naših najpopularnijih glumaca, koji je publiku osvojio u filmovima "Monte video, Bog te video", "Balkanska međa", "Bićemo prvaci sveta", serijama "Žigosani u reketu", "Beležnica profesora Miškovića", ali i mnogim pozorišnim predstavama.

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, popularni glumac, govorio je o predstavi "Između dva Meseca", u kojoj tumači lik pop pevača Daneta, a koja nas podseća, da često u životu zaboravimo, koje prave vrednosti su najvažnije.

Foto: Unsplash.com

Aleksandar Radojičić

- Lik koji tumačim je estradno uspešan, ali više nije u piku slave. Upao je u neku zamku gde ide od vikenda do vikenda i pokušava da nađe smisao svog života. Kao i u realnom životu, lako je upasti u vrtlog jurcanja za slavom i novcem, a često zaboravljamo da budemo ljudi - rekao je on i dodao:

- Sve je lakše reći, preko društvenih mreža, a sve je teže nekome za života reći izvini, hvala, volim te, olakšati dušu. Zbog toga je ova predstava smeštena u neki prostor između života i smrti, gde nema nikoga, gde vreme stoji i možete da učinite sve to što je bitno.

Predstava "Između dva Meseca", govori o dvojici prijatelja, pop pevaču Danetu i energičnom folk treperu Stoletu, koji se posle naporne tezge u Velikoj Varoši prevrnu kolima i upadnu u reku.

- Ni živi, a ni sasvim mrtvi, ova dvojica najboljih prijatelja se zatiču u čudnovatom, nepoznatom svetu, istovremeno uplašeni, ljuti i zabrinuti za sebe, ali i jedan za drugog. Ispostavlja se da njihova dalja sudbina ne zavisi od samo od bizarnih pravila tog sveta, koji tek treba da otkriju, već i od njihovog međusobnog odnosa koji je sve, samo ne jednostavan - rekao je glumac i dodao:

- U prostoru između dva Meseca, zajedno sa zbunjenim pevačima, pokušavamo da otkrijemo šta je to pravo prijateljstvo, prava porodica, prava umetnost, neizbežni kompromisi, ali i šta je humor - bez koga se ni u smrt ne ide.

Ostavite komentar