Kultura > Pozorište

Glumac Jovan Jovanović: Predstava "Između dva meseca" je dobra komedija o GENERACIJSKOM JAZU

On je govorio i o predstavi "Naš razred" za koju je rekao da je zanatski izuzetno teška i da je nešto sa čim se nije toliko susretao

Izvor: K1info/Tanjug

29/05/2023 > 13:02

podeli vest:

Glumac Jovan Jovanović: Predstava "Između dva meseca" je dobra komedija o GENERACIJSKOM JAZU
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Jovan Jovanović koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Između dva meseca" čija je premijera večeras u beogradskom Teatru na brdu.

Jovanović je rekao da igra lik trep pevača Stojana Burmazovića Stotke i da mu je bilo najteže da savlada pokrete i govor, jer ne sluša tu vrstu muzike.

- Uz pomoć rediteljke Staše Koprivice, koja je bila divna i imala razumevanja za mene, i Ace Radojičića koji je stariji kolega, mislim da smo na pragu dobrog rezultata i dobre komedije - rekao je Jovanović.

Pošto je malo stariji od generacije koja sad sluša trep, Jovanović je gledao snimke, a inspiraciju je crpeo i iz studentskog filma "Influenser" u kome je "igrao sličnog pevača".

- Mislim da će duhovitost biti u tome što Aca igra pop pevača Daneta, a ja sam folk treper. Taj generacijski jaz i nerazumevanje su komični. Stotka ima potpuno druge vrednosti, novac, kola i sve ostalo o čemu se peva u tim pesmama, a Dane je romantik - naglasio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, imao je sreće da rano uđe u posao, već na trećoj godini studija je dobio neke zahtevne zadatke u Zvezdara teatru u predstavi "Osam kasaba u Njujorku", posle koje je sa kolegom Amarom Ćorovićem dobio ulogu u seriji "Žigosani u reketu".

- To tako ide u našem poslu. Krene da se polako odmotava i onda više vi na to ne utičete toliko. Sreća je jako važan faktor u našem poslu i neke stvari posle idu i po inerciji - ocenio je glumac.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Jovan Jovanović, glumac

Iskustvo rada na predstavi "Naš razred" rediteljke Tatjane Mandić Rigonat u Narodnom pozorištu, Jovanović opisuje kao sjajan proces koji će pamtiti zauvek.

- Mi smo odvojili dva meseca života i bili posvećeni komadu. Sam komad je izrazito težak. Tanja je imala dobru ideju i dobro nas je vodila i mislim da smo uspeli da unesemo mladu ideju, da mlada energija i snaga ispriča tako tešku priču - naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, "Naš razred" po tekstu Poljaka Tadeuša Slobođaneka je "zanatski izuzetno teška predstava, dokumentaristička drama".

- Nešto sa čim se nisam toliko susretao. Novi način igre za mene, mislim da će značiti za razvoj mog zanata i glumačkog bića, tako da sam zahvalan na toj prilici - dodao je Jovanović.

U budućnosti je Jovanoviću cilj da se u pozorištu, na televiziji i filmu, okuša u što više različitih uloga, da ne upadne u rutinu.

Ostavite komentar