Kultura > Pozorište

MJUZIKL "TRI" 4. maja na velikoj sceni SNP u Novom Sadu, plesom ispričana jedna VAŽNA PRIČA

Glavne uloge poverene su balerinama - budućim glumicama Srni Matković, Jovani Sijerković i Anđeli Joković

Izvor: K1info

29/04/2023 > 12:24

podeli vest:

MJUZIKL "TRI" 4. maja na velikoj sceni SNP u Novom Sadu, plesom ispričana jedna VAŽNA PRIČA
Foto: Aleksandar Živaljević


Predstava "Mjuzikl TRI" održaće se 4. maja u 19h na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Ova predstava inspirisana istinitim događajima na jedinstven način govori o raspadu Jugoslavije, mladim ljudima i deci rata devedesetih.

Ovom prilikom Centar savremene umetničke produkcije Viva Dance Academy iz Novog Sada publici će predstaviti priču o tri mlade balerine - Srpkinje, Hrvatice i Bosanke, te njihovim odnosima, odlasku u Ameriku, sukobima, izazovima i životnim izborima. 

Šta se desilo sa generacijom mladih balerinama tih godina rata? Da li su sve TRI balerine uspele u Njujorku? Da li se sukobi nastavljaju i van granica Balkana? Šta nas tera da se vratimo na Balkan? Da li se volimo? Da li praštamo?

Sve su to pitanja na koje ćete dobiti odgovor tokom predstave.

Glavne uloge poverene su balerinama - budućim glumicama Srni Matković u solističkoj ulozi Srpkinje, Jovani Sijerković u ulozi Hrvatice, Anđeli Joković u ulozi Bosanke. Sve solistkinje su već poznate publici na Terazijama i SNP-u kao glavne junakinje mjuzikla o Milevi Marić Eintein.

Sada već poznati novosadskoj i beogradskoj publici, plesači iz Megablasta iz Velike Gorice (Hrvatska),ponovo će nastupati u SNP-u sa plesačima VIva Dance-a i doprieti svojim koreografskim i plesnim umećem da ova predstava dobije brodvejsku notu.Glumica Maja Brukner, poznata široj javnosti i kao istaknuta pevačica koja sada već šest godina aktivno sarađuje sa ekipom Viva Dance ima takođe veoma važnu ulogu u mjuziklima svojim neverovatnim pevanjem i sjajnom glumom.

Uloga američkog reditelja u ovoj predstavi poverena je Predragu Vojodiću, mladom umetniku koji je debitovao na Terazijama na premijeri ove predstave.

Pevači u mjuziklu biće Svetlana Palada, Maja Brukner, Milorad Miljaković, Luka Stanković i Nikola Basta.

 

Ostavite komentar