Kultura > Muzika

Boris Novković održao KONCERT: Počelo sa dva mikrofona, završilo se ŽURKOM

Pop muzičar iz Hrvatske Boris Novković održao je na sceni Mts Dvorane u Beogradu koncert od dva i po sata pred velikim brojem publike

Izvor: K1info/Tanjug

20/11/2022 > 10:27

podeli vest:

Boris Novković održao KONCERT: Počelo sa dva mikrofona, završilo se ŽURKOM
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Posle nekoliko godina pauze, pevač se sinoć našao ponovo pred beogradskim auditorijumom i time obeležio jubilej - 35 godina od izlaska čuvenog prvog studijskog albuma "Kuda idu izgubljene djevojke".

Na samom početku koncerta desio se mali peh tehničke prirode, jer se Novković nije čuo na startu prve pesme "Gori ulica", mikrofon mu izgleda nije dobro radio.

Onda je od binskog tehničara dobio ispravan mikrofon što je muzičar iskoristio za šalu, jer je na sceni ostao da drži oba dok je pevao.

- Dobro veče, Beograde. Koliko li je prošlo? Ima već 100 godina od kako se nismo videli. Videli ste mali problem sa mikrofonom, i evo sad sam dobio novi. Zapravo, svi ovde na sceni bend Noćna straža i ja imamo tremu, tako da smo možda napravili foru da mi kao ne radi mikrofon, da razbijemo led. I onda kao imam dva komada mikrofona - rekao je umetnik.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Povratak na scenu dočekan je glasnim aplauzom i Novković sa novom postavom Noćne straže izveo je numere "Branim se" i čuvenu baladu "Prodala me ti".

Boris Novković pažljivo je birao pesme na koncertu koje je stvarao tokom karijere duge skoro četiri decenije na mnogim albumima: "Kuda idu izgubljene djevojke" (1986), "Jači od sudbine" (1987), "Dok svira radio" (1988), "Obojeni snovi" (1989), "100x" (1991), "Struji struja" (1993), "U dobru i u zlu" (1995), "Sve gubi sjaj bez ljubavi" (1997), "Branim se" (1999), "Direkt" (2000), "Ko je kriv" (2002), "Ostvareni san" (2004), "Zapisan u tebi" (2008), "Via ljubav" (2011), "Još sam uvijek tvoj" (2014).

Nastavio je muzičar u ritmu svoje kolekcije pop hitova na kojima je često svirao i gitaru - "Ljuljaj se u ritmu", posebno duh francuske romantike - "Eloise", da bi uskoro bio nadahnut sa saznanjem "Ti si tu", ili "Ne kuni se" i sa odlaganjem agonije "Plakat ću sutra".

- Naredna pesma govori o svima nama danas. Eto večeras smo tu, uživamo zajedno, idemo polako kap po kap, a onda će biti i slap po slap - najavio je Novković poetično numeru "U dobru i zlu".

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Onda je stvorio čitavu igranku sa velikim hitom sa kojom je osvajao i bivšu Jugoslaviju - "Mi smo jači i od sudbine", i publika oba pola je plesala, mada su žene svakako dominirale.

- Bio sam tužan na početku karijere, jer su me slušale samo devojke, i tako su i one uglavnom dolazile na koncerte. Ali, to se na sreću vremenom izmenilo, evo ima vas, muški, drago mi je - bio je zadovoljan hrvatski kantautor i ubrzo je kratko prošetao kroz hitove Elvisa Prislija i prešao na grupu Bitlsi i kultnu kompoziciju "Get back" (1970).

Novković je počeo karijeru 1986. godine kada je sa svojom pop rok grupom Noćna straža snimio album "Kuda idu izgubljene djevojke (Tamara)", a istoimeni singl mu je doneo neverovatan uspeh na prostoru bivše Jugoslavije.

Onda je na set listi došao red na pesmu "Moskva" koju mu je napisao muzičar Dušan Bačić iz Srbije, koga je Boris pohvalio.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Bogata lista od skoro 30 pesama uključila je naslove sa ispovestima "Da te nisam ljubio", "Više ništa nije kao prije", ili priznanje "Ne vjerujem tvojim usnama", "Struji struja", "Šta je sa princezom moje vrele mladosti".

- Divno je bilo, hvala Beograde. U početku je bilo malo poteškoća, ali hajde da to zaboravimo, posle je sve bilo samo lepo. Hvala vam za ljubav večeras - lagano se opraštao Novković od publike Beograda.

Svakako ne može bez "nuklearnog" hita "Tamara - Kuda idu izgubljene djevojke".

Bis se ubrzo odigrao, i onda je usledio još veći hit koji je predstavljao vrhunac večeri - "Dok svira radio" i cela Mts Dvorana se rasplesala i raspevala.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Obrada čuvenog hita "My Sharona" (1979) američkog rok benda The Knack, Novković je umešno snimio kao pevljivu rok stvar "Mašta moja" kao pretposlednju na sinoćnjem koncertu.

- Sećamo se divnih umetnika kakav je bio Kemal Monteno. Mnogi divni ljudi su nas nažalost napustili u poslednje vreme. Moramo da idemo dalje, a pesme nam ostaju - rekao je Novkovića najavljujući hit "Daleko" koji je pevao sa Kemalom Montenom.

Time je završen pop koncert od gotovo dva i po sata.

 

Ostavite komentar