Kultura > Muzika

Violinista Jurij Revič ODUŠEVIO PUBLIKU u Kolarcu

Revič je pre koncerta rekao Tanjugu da je u Beograd došao sa velikim osmehom jer je znao da će sresti prijatelje

Izvor: K1info/Tanjug

17/11/2022 > 09:16

podeli vest:

Violinista Jurij Revič ODUŠEVIO PUBLIKU u Kolarcu
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Rusko-austrijski violinista Jurij Revič svirao je svoje kompozicije, ali i dela Geršvina, Sen-Sansa, Paganinija, Sarasatea, Masnea na dugo očekivanom koncertu u Kolarcu.

Revič je stari znanac i miljenik beogradske publike jer je najranije momente svoje uspešne karijere ostvario baš u Beogradu.

U tinejdžerskoj dobi bio je nagrađivan ovacijama na koncertima u Kolarcu gde je sinoć uz saradnju pijanistkinje Natalije Mladenović i gitariste Viktora Ilića pokazao raskoš muziciranja i opravdao status jednog od najvažnijih violinista današnjice.

U prvorazrednom muzičkom događaju Revič je spojio džez, filmsku muziku, svoje kompozicije i dela velikih majstora kao što su Paganini ili Sarasate.

Sa pozornice Kolarca ispraćen je ovacijama.

Revič je pre koncerta rekao Tanjugu da je u Beograd došao sa velikim osmehom jer je znao da će sresti prijatelje.

- U Beogradu se osećam kao kod kuće jer je sve po mojoj meri. Gostoprimljivost ljudi, njihov odnos prema muzici, sva ta unikatna hrana, čine Beograd mojim omiljenim gradom i van obaveza na turnejama. Publika u Beogradu je pratila moj razvoj kao istrumentaliste i zato se uvek trudim da joj ponudim nešto novo - rekao je Revič.

 

Ostavite komentar